Vantaan ja Helsingin pitäjän keskiaika - Tapio Salminen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

41,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Salminen, Tapio
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 648

Lisätiedot

Vantaan ja Helsingin pitäjän keskiaika on laaja yleisesitys Uudenmaan rannikon keskiajan historiasta ennen Helsingin kaupungin perustamista 1550. Vantaan alue oli tuolloin osa 1300- ja 1400-luvun lähteissä Helsingaksi kutsuttua Helsingin pitäjää, jonka kaupalliset, sosiaaliset ja kulttuuriset yhteydet ulottuivat Uudenmaan rannikolta Itämeren suurkaupunkeihin. Laajaan alkuperäiseen lähdemateriaaliin ja uusimpaan tutkimuskirjallisuuteen perustuva teos kumoaa useita alueen keskiajan historiaan liittyviä käsityksiä ja kuvitelmia. Teos kertoo tarinan pitäjäläisten arjesta ja kohtaloista sellaisina kuin ne ajan kirjoitetussa aineistossa ja arkeologisten löytöjen kautta näyttäytyvät.

Lisätiedot

Kuvaus Vantaan ja Helsingin pitäjän keskiaika on laaja yleisesitys Uudenmaan rannikon keskiajan historiasta ennen Helsingin kaupungin perustamista 1550. Vantaan alue oli tuolloin osa 1300- ja 1400-luvun lähteissä Helsingaksi kutsuttua Helsingin pitäjää, jonka kaupalliset, sosiaaliset ja kulttuuriset yhteydet ulottuivat Uudenmaan rannikolta Itämeren suurkaupunkeihin. Laajaan alkuperäiseen lähdemateriaaliin ja uusimpaan tutkimuskirjallisuuteen perustuva teos kumoaa useita alueen keskiajan historiaan liittyviä käsityksiä ja kuvitelmia. Teos kertoo tarinan pitäjäläisten arjesta ja kohtaloista sellaisina kuin ne ajan kirjoitetussa aineistossa ja arkeologisten löytöjen kautta näyttäytyvät.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Vantaan kaupunginmuseo
Tekijä Salminen, Tapio
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 648
ISBN 9789524434553
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 21419346
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat arkeologia, asutus, asutushistoria, elinkeinot, Helsingin pitäjä, historia, kauppa, keskiaika, kirkko, kirkkorakennukset, maatalous, paikallishistoriat, Pyhän Laurin kirkko, tietokirjallisuus, uskonto, Uusimaa, Vantaa, Pääkaupunkiseutu
Alanimike 21419346

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Vantaan ja Helsingin pitäjän keskiaika

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot