Vampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriin -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

37,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 258

Lisätiedot

Vampyyrit ovat nyt suositumpia kuin koskaan! Koska vampyyreita on monenlaisia, ei ole mahdollista määrittää, millainen kuva vampyyreista on "oikea" ja mikä on lopullinen totuus vampyyreista. Teos Vampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriin on eräänlainen kollektiivinen tutkimus siitä, millaisina vampyyrit näyttäytyvät tämän päivän ihmisille. Suurin osa artikkeleista perustuu folkloristiikan oppiaineessa keväällä 2011 järjestettyyn Vampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriin -kurssiin ja opiskelijoiden kurssilla pitämiin esitelmiin. Vampyyrifiktiota ja vampyyrien historiaa lähestytään monipuolisesti mm. arkistolähteiden, keskiaikaisten dokumenttien, kirjallisuuden, elokuvien, turismin ja roolipelien kautta. Teksteissä tarkastellaan vampyyreita niiden ikivanhoista esi-isistä 2000-luvun romansseihin, käsitellään kansanperinteen, elokuvien, kirjallisuuden ja roolipelien vampyyrikuvia, kuvaillaan vaarallisia, inhottavia, jännittäviä, naurettavia ja viehättäviä vampyyreja. Kuva vampyyreista muodostuu siten monenlaisten aineistojen ja monen erilaisen kirjoittajan näkemysten ristivalotuksessa.

Lisätiedot

Kuvaus Vampyyrit ovat nyt suositumpia kuin koskaan! Koska vampyyreita on monenlaisia, ei ole mahdollista määrittää, millainen kuva vampyyreista on "oikea" ja mikä on lopullinen totuus vampyyreista. Teos Vampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriin on eräänlainen kollektiivinen tutkimus siitä, millaisina vampyyrit näyttäytyvät tämän päivän ihmisille. Suurin osa artikkeleista perustuu folkloristiikan oppiaineessa keväällä 2011 järjestettyyn Vampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriin -kurssiin ja opiskelijoiden kurssilla pitämiin esitelmiin. Vampyyrifiktiota ja vampyyrien historiaa lähestytään monipuolisesti mm. arkistolähteiden, keskiaikaisten dokumenttien, kirjallisuuden, elokuvien, turismin ja roolipelien kautta. Teksteissä tarkastellaan vampyyreita niiden ikivanhoista esi-isistä 2000-luvun romansseihin, käsitellään kansanperinteen, elokuvien, kirjallisuuden ja roolipelien vampyyrikuvia, kuvaillaan vaarallisia, inhottavia, jännittäviä, naurettavia ja viehättäviä vampyyreja. Kuva vampyyreista muodostuu siten monenlaisten aineistojen ja monen erilaisen kirjoittajan näkemysten ristivalotuksessa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Turun yliopisto
Toimittaja Hovi, Tuomas - Leppälahti, Merja
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1799-7925
Sivumäärä 258
ISBN 9789512946723
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 2. p
Tilausnumero 8332498
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat elokuvat, goottikulttuuri, kansanperinne, kansanrunous, kansantarinat, kirjallisuus, lastenkirjallisuus, nuortenkirjallisuus, nykytarinat, osakulttuurit, populaarikulttuuri, roolipelit, sarjaohjelmat, televisio-ohjelmat, tietokirjallisuus, tietokonepelit
Alanimike 8332498

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Vampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriin

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot