Valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon laitospaikkaselvitys - Merja Mikkola

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

31,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Mikkola, Merja - Rintanen, Hannu - Nuorteva, Leena - Kovasin, Merja - Erhola, Marina
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 184

Lisätiedot

THL on koonnut yksiin kansiin ajankohtaisen ja kokonaisvaltaisen tiedon sosiaali- ja terveydenhuollon laitospaikoista. Selvitys on tehty aikana, jolloin lainsäädäntöä ja palvelujärjestelmää ollaan uudistamassa tai sitä on osittain jo uudistettu. Selvitys antaa pohjatietoa sekä alue- että valtakunnan tason suunnitteluun ja päätöksentekoon. Selvityksessä esitetään tietoa sairaalakapasiteetin käytöstä, ikääntyneiden laitoshoidosta ja sitä lähellä olevista asumispalveluista, vammaisten henkilöiden laitoshoidosta, lastensuojelun sekä päihdehuollon asiakkaiden julkisin varoin kustannetusta asumisesta. Sairaansijojen käyttöä ja käyttäjiä on tarkasteltu sairaalatyypeittäin, diagnooseittain, hoitojaksojen pituuksittain sekä ikäryhmittäin. Suomessa on tällä hetkellä n. 330 kunnallista, joko kuntien yksin tai kuntayhtymien omistuksessa olevaa sairaalaa, joissa hoidettiin vuonna 2013 noin 730 000 potilasta yli 1,2 miljoonalla hoitojaksolla. Päivittäin on käytössä noin 26 500 laskennallista laitospaikkaa. Neljännes kaikista sairaansijoista käytetään alle viikon mittaisissa jaksoissa. Kaikkien sairaaloiden sairaansijoista noin kolmannes on pitkäaikaispotilailla. Kaikista hoitopäivistä 75 vuotta täyttäneet käyttävät puolet. Suuri osa pitkäaikaishoidon potilaista ei ollut tarvettaan parhaiten vastaavassa hoitopaikassa. Väestön vanhetessa on tärkeä saada ajankohtaista tietoa, missä ikääntyneitä hoidetaan. Sosiaalihuollossa siirrytään laitoksista kohti kodinomaisempia asumismuotoja. Siirtymävaiheessa terminologia ei ole vielä vakiintunut laitosmaisen hoidon ja hoivan tai eritavoin tuettujen kodinomaisten asumismuotojen välille.

Lisätiedot

Kuvaus THL on koonnut yksiin kansiin ajankohtaisen ja kokonaisvaltaisen tiedon sosiaali- ja terveydenhuollon laitospaikoista. Selvitys on tehty aikana, jolloin lainsäädäntöä ja palvelujärjestelmää ollaan uudistamassa tai sitä on osittain jo uudistettu. Selvitys antaa pohjatietoa sekä alue- että valtakunnan tason suunnitteluun ja päätöksentekoon. Selvityksessä esitetään tietoa sairaalakapasiteetin käytöstä, ikääntyneiden laitoshoidosta ja sitä lähellä olevista asumispalveluista, vammaisten henkilöiden laitoshoidosta, lastensuojelun sekä päihdehuollon asiakkaiden julkisin varoin kustannetusta asumisesta. Sairaansijojen käyttöä ja käyttäjiä on tarkasteltu sairaalatyypeittäin, diagnooseittain, hoitojaksojen pituuksittain sekä ikäryhmittäin. Suomessa on tällä hetkellä n. 330 kunnallista, joko kuntien yksin tai kuntayhtymien omistuksessa olevaa sairaalaa, joissa hoidettiin vuonna 2013 noin 730 000 potilasta yli 1,2 miljoonalla hoitojaksolla. Päivittäin on käytössä noin 26 500 laskennallista laitospaikkaa. Neljännes kaikista sairaansijoista käytetään alle viikon mittaisissa jaksoissa. Kaikkien sairaaloiden sairaansijoista noin kolmannes on pitkäaikaispotilailla. Kaikista hoitopäivistä 75 vuotta täyttäneet käyttävät puolet. Suuri osa pitkäaikaishoidon potilaista ei ollut tarvettaan parhaiten vastaavassa hoitopaikassa. Väestön vanhetessa on tärkeä saada ajankohtaista tietoa, missä ikääntyneitä hoidetaan. Sosiaalihuollossa siirrytään laitoksista kohti kodinomaisempia asumismuotoja. Siirtymävaiheessa terminologia ei ole vielä vakiintunut laitosmaisen hoidon ja hoivan tai eritavoin tuettujen kodinomaisten asumismuotojen välille.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Mikkola, Merja - Rintanen, Hannu - Nuorteva, Leena - Kovasin, Merja - Erhola, Marina
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0070
Sivumäärä 184
ISBN 9789523024717
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8349599
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat asumispalvelut, hoitopaikat, laitoshoito, lastensuojelu, palvelurakenne, päihdehuolto, sairaalat, sosiaalihuolto, terveydenhuolto, terveyskeskukset, tietokirjallisuus, tilastot, vammaishuolto, vanhustenhuolto, Lääketiede, terveydenhoito
Alanimike 8349599

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon laitospaikkaselvitys

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot