Valmisteverolainsäädäntö - Leila Juanto

tutkimus tupakkatuotteiden, alkoholi-ja virvoitusjuomien, juomapakkausten sekä liikennepolttoaineiden valmisteverotuksesta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

77,40 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Juanto, Leila
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 502

Lisätiedot

Teos on ensimmäinen kattava esitys Suomen valmisteverolainsäädännöstä. Käsiteltävänä on tupakkatuotteiden, alkoholi ja virvoitusjuomien, juomapakkausten sekä liikennepolttoaineiden verotus. Lainsäädännön sisältöön vaikuttaa olennaisesti se, että osa valmisteveroista on EU:ssa harmonisoitu. EU-oikeudellinen sääntely, mm. valmisteverodirektiivit, ja EY-tuomioistuimen oikeuskäytäntö ovatkin teoksessa keskeisessä asemassa. EU-sääntely perustuu ns. väliaikaisen valmisteverottomuuden järjestelmään, jossa tuotteita voidaan valmistaa, varastoida ja siirtää jäsenvaltioiden välillä valmisteverottomina. Selvitettäviä valmisteverosääntelyn osa-alueita ovat mm. verovelvollisuus, veronalaiset tuotteet, veromäärät sekä erilaiset tuotekohtaiset ja muut verottomuustilanteet. Lisäksi käsitellään verotusmenettelyä ja muutoksenhakua. Teoksessa luodaan myös katsaus valmisteverotuksen tulevaisuudennäkymiin Suomessa ja EU:ssa. Teoksen kirjoittaja hoitaa julkisen taloudenprofessuuria Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnassa.

Lisätiedot

Kuvaus Teos on ensimmäinen kattava esitys Suomen valmisteverolainsäädännöstä. Käsiteltävänä on tupakkatuotteiden, alkoholi ja virvoitusjuomien, juomapakkausten sekä liikennepolttoaineiden verotus. Lainsäädännön sisältöön vaikuttaa olennaisesti se, että osa valmisteveroista on EU:ssa harmonisoitu. EU-oikeudellinen sääntely, mm. valmisteverodirektiivit, ja EY-tuomioistuimen oikeuskäytäntö ovatkin teoksessa keskeisessä asemassa. EU-sääntely perustuu ns. väliaikaisen valmisteverottomuuden järjestelmään, jossa tuotteita voidaan valmistaa, varastoida ja siirtää jäsenvaltioiden välillä valmisteverottomina. Selvitettäviä valmisteverosääntelyn osa-alueita ovat mm. verovelvollisuus, veronalaiset tuotteet, veromäärät sekä erilaiset tuotekohtaiset ja muut verottomuustilanteet. Lisäksi käsitellään verotusmenettelyä ja muutoksenhakua. Teoksessa luodaan myös katsaus valmisteverotuksen tulevaisuudennäkymiin Suomessa ja EU:ssa. Teoksen kirjoittaja hoitaa julkisen taloudenprofessuuria Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnassa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Juanto, Leila
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 502
ISBN 9789524842419
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8450877
Asiasanat K-kirjat, K-kirja Oikeustiede
Alanimike 8450877

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Valmisteverolainsäädäntö

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot