Vaarantunut suojeluvalta - Kai Alhanen

tutkimus lastensuojelujärjestelmän uhkatekijöistä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

26,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Alhanen, Kai
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 74

Lisätiedot

Tutkimus käsittelee lastensuojeluvallan julkista oikeutusta suurten yhteiskunnallisten muutosten keskellä. Demokraattisissa yhteiskunnissa puuttuminen ihmisten yksityisyyteen voidaan katsoa oikeutetuiksi vain silloin, kun niillä on kansalaisten laaja hyväksyntä ja selvät rajat. Lastensuojelua tarkastellaan tutkimuksessa julkisen vallankäytön näkökulmasta ja selvitetään, millaisiksi lastensuojelun toimenpiteet ovat muotoutuneet viranomaisten käytännön toiminnassa. Teos tarjoaa yhteiskuntafilosofisen näkökulman aina ajankohtaiseen keskusteluun viranomaisten vallankäytöstä. Lastensuojelu tähtää yksilöiden toimintakykyjen turvaamiseen ja kehittymiseen, mutta tietyissä tapauksissa se myös pyrkii rajoittamaan yksilöiden vapautta toimia haluamallaan tavalla. Kyseessä on haastava asetelma, jossa syntyy myös arvaamattomia seurauksia. Tutkimuksessa selvitetään järjestelmän tuottamien uhkatekijöiden vaikutuksia lastensuojelun asiakkaiden ja työntekijöiden toimintakykyihin. Asetelmaa valotetaan kolmesta näkökulmasta: lastensuojelun työnohjaajien, asiakkaana olleiden nuorten ja vanhempien.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimus käsittelee lastensuojeluvallan julkista oikeutusta suurten yhteiskunnallisten muutosten keskellä. Demokraattisissa yhteiskunnissa puuttuminen ihmisten yksityisyyteen voidaan katsoa oikeutetuiksi vain silloin, kun niillä on kansalaisten laaja hyväksyntä ja selvät rajat. Lastensuojelua tarkastellaan tutkimuksessa julkisen vallankäytön näkökulmasta ja selvitetään, millaisiksi lastensuojelun toimenpiteet ovat muotoutuneet viranomaisten käytännön toiminnassa. Teos tarjoaa yhteiskuntafilosofisen näkökulman aina ajankohtaiseen keskusteluun viranomaisten vallankäytöstä. Lastensuojelu tähtää yksilöiden toimintakykyjen turvaamiseen ja kehittymiseen, mutta tietyissä tapauksissa se myös pyrkii rajoittamaan yksilöiden vapautta toimia haluamallaan tavalla. Kyseessä on haastava asetelma, jossa syntyy myös arvaamattomia seurauksia. Tutkimuksessa selvitetään järjestelmän tuottamien uhkatekijöiden vaikutuksia lastensuojelun asiakkaiden ja työntekijöiden toimintakykyihin. Asetelmaa valotetaan kolmesta näkökulmasta: lastensuojelun työnohjaajien, asiakkaana olleiden nuorten ja vanhempien.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Alhanen, Kai
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0070
Sivumäärä 74
ISBN 9789523022775
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8349572
Asiasanat asiakkaat, interventio, kuuleminen (menettely), lapsen asema, lapset, lastensuojelu, oikeudet, palvelujärjestelmät, perheet, resurssit, sosiaalityö, tietokirjallisuus, toimivuus, vallankäyttö, vanhemmat, viranomaiset, yksityisyys, Lasten ja nuorten huolt
Alanimike 8349572

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Vaarantunut suojeluvalta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot