Utmanad kyrka -

Evangelisk-lutherska kyrkan i Finlandåren 2008-2011

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

44,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 416

Lisätiedot

Kyrkans fyraårsberättelse beskriver Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland 2008-2011, en period då kyrkan har mött utmaningar från många olika håll. Individualismen har utmanat de traditionella formerna av grupptillhörighet och delaktighet också inom det kyrkliga livet. Finländarnas förändrade värderingar har återspeglats på kyrkan och väckt krav på förändring. Polariseringen har förstärkts också inom kyrkan. I den offentliga debatten har det höjts allt fler religionskritiska röster och kyrkans och religionens ställning i samhället har utmanats på många sätt. Andra utmaningar är de ändringar i församlingsstrukturerna som föranletts av kommunsammanslagningar och församlingarnas ekonomiska utveckling. Fyraårsrapporten har som mål att beskriva och analysera nya trender inom kyrkan och i kyrkans omvärld. De utvecklingstrender som boken lyfter fram kan ge perspektiv då kyrkan utvärderar och utvecklar verksamheten och framförhållning på både lokal och nationell nivå. Som handbok betjänar rapporten såväl kyrkans förtroendevalda och anställda som församlingarna och medierna. Den används också som kurs- och tentamenslitteratur och som källmaterial för forskning och utredningar. Fyraårsberättelsen har skrivits av tf chef, teologie doktor Harri Palmu och forskarna tf chef, doktor i samhällsvetenskaper och i teologi Hanna Salomäki och filosofie doktor Kimmo Ketola på Kyrkans forskningscentral samt docent Kati Niemelä.

Lisätiedot

Kuvaus Kyrkans fyraårsberättelse beskriver Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland 2008-2011, en period då kyrkan har mött utmaningar från många olika håll. Individualismen har utmanat de traditionella formerna av grupptillhörighet och delaktighet också inom det kyrkliga livet. Finländarnas förändrade värderingar har återspeglats på kyrkan och väckt krav på förändring. Polariseringen har förstärkts också inom kyrkan. I den offentliga debatten har det höjts allt fler religionskritiska röster och kyrkans och religionens ställning i samhället har utmanats på många sätt. Andra utmaningar är de ändringar i församlingsstrukturerna som föranletts av kommunsammanslagningar och församlingarnas ekonomiska utveckling. Fyraårsrapporten har som mål att beskriva och analysera nya trender inom kyrkan och i kyrkans omvärld. De utvecklingstrender som boken lyfter fram kan ge perspektiv då kyrkan utvärderar och utvecklar verksamheten och framförhållning på både lokal och nationell nivå. Som handbok betjänar rapporten såväl kyrkans förtroendevalda och anställda som församlingarna och medierna. Den används också som kurs- och tentamenslitteratur och som källmaterial för forskning och utredningar. Fyraårsberättelsen har skrivits av tf chef, teologie doktor Harri Palmu och forskarna tf chef, doktor i samhällsvetenskaper och i teologi Hanna Salomäki och filosofie doktor Kimmo Ketola på Kyrkans forskningscentral samt docent Kati Niemelä.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 416
ISBN 9789516933231
Ilmestymisvuosi 2013
Alkuteos Haastettu kirkko
Tilausnumero 8339474
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 2000-luku, diakonia, ekumenia, evankelis-luterilainen kirkko, herätysliikkeet, kirkon hallinto, kirkon jäsenyys, kirkon kasvatustoiminta, kirkon työntekijät, lähetystyö, muutos, seurakuntaelämä, sielunhoito, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomi, t
Alanimike 8339474

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Utmanad kyrka

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot