Uskonnot Suomessa 2008 - Kimmo Ketola

käsikirja uskontoihin ja uskonnollistaustaisiin liikkeisiin

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

44,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Ketola, Kimmo
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 366

Lisätiedot

Suomen uskonnollinen kenttä on moninaistunut viimeisten vuosikymmenien aikana voimakkaasti. Osa muutoksesta johtuu maahanmuuttajien mukana tulleista uusista uskonnoista, mutta myös muu uskonnollinen tarjonta on lisääntynyt. Kulttuurisen muutoksen myötä eri uskontoperinteitä on alettu tulkita uudelleen, jolloin on syntynyt monia uusia liikkeitä. Näin yhä suurempi osa maailman uskontoperinteistä on saanut kannattajia myös suomalaisten keskuudessa. Tämä käsikirja kuvaa ja esittelee Suomessa vaikuttavia uskonnollisia yhteisöjä ja liikkeitä. Teos tarjoaa perustiedot noin kolmestasadasta Suomessa toimivasta uskonnollisesta yhteisöstä tai järjestöstä. Yhteisöt on ryhmitelty niiden historiallisen perinteen mukaisiin kokonaisuuksiin. Niistä kustakin on yleiskatsaus, jossa perinteen taustat, uskomukset, etiikka ja elämäntapa sekä rituaalielämän erityispiirteet kuvataan tiiviinä tietopakettina. Lisäksi käsitellään Suomessa toimivien yhteisöjen organisoitumista, historiaa ja jäsenistöä. Teos soveltuu kaikille, jotka tarvitsevat tietoa Suomessa toimivista uskonnoista ja niiden edustamista opeista, elämäntavoista ja rituaaleista. Kirjan kirjoittaja FT Kimmo Ketola on Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija. Avustavina kirjoittajina ja Uskonnot Suomessa -hankkeen työntekijöinä olivat TM Jussi Sohlberg ja FM Jouni Virtanen.

Lisätiedot

Kuvaus Suomen uskonnollinen kenttä on moninaistunut viimeisten vuosikymmenien aikana voimakkaasti. Osa muutoksesta johtuu maahanmuuttajien mukana tulleista uusista uskonnoista, mutta myös muu uskonnollinen tarjonta on lisääntynyt. Kulttuurisen muutoksen myötä eri uskontoperinteitä on alettu tulkita uudelleen, jolloin on syntynyt monia uusia liikkeitä. Näin yhä suurempi osa maailman uskontoperinteistä on saanut kannattajia myös suomalaisten keskuudessa. Tämä käsikirja kuvaa ja esittelee Suomessa vaikuttavia uskonnollisia yhteisöjä ja liikkeitä. Teos tarjoaa perustiedot noin kolmestasadasta Suomessa toimivasta uskonnollisesta yhteisöstä tai järjestöstä. Yhteisöt on ryhmitelty niiden historiallisen perinteen mukaisiin kokonaisuuksiin. Niistä kustakin on yleiskatsaus, jossa perinteen taustat, uskomukset, etiikka ja elämäntapa sekä rituaalielämän erityispiirteet kuvataan tiiviinä tietopakettina. Lisäksi käsitellään Suomessa toimivien yhteisöjen organisoitumista, historiaa ja jäsenistöä. Teos soveltuu kaikille, jotka tarvitsevat tietoa Suomessa toimivista uskonnoista ja niiden edustamista opeista, elämäntavoista ja rituaaleista. Kirjan kirjoittaja FT Kimmo Ketola on Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija. Avustavina kirjoittajina ja Uskonnot Suomessa -hankkeen työntekijöinä olivat TM Jussi Sohlberg ja FM Jouni Virtanen.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Ketola, Kimmo
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 366
ISBN 9789516932876
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 10830677
Asiasanat kirkot, Suomi, tietokirjallisuus, uskonnolliset liikkeet, uskonnolliset yhteisöt, uskonnot, uuspakanuus, uususkonnollisuus, Yleinen uskontotiede
Alanimike 10830677

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Uskonnot Suomessa 2008

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot