Urhea Judit, viisas Sirak -

johdatus Vanhan testamentin apokryfikirjoihin

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

46,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 334

Lisätiedot

Vanhan testamentin apokryfikirjojen eli deuterokanonisten kirjojen uusi käännös on juuri ilmestymässä. Kirjat, joista monet olivat vielä 1800-luvulla Raamatun suosituinta ainesta, ovat pitkään olleet paitsiossa mutta tekevät nyt paluun. Apokryfikirjojen historiallista taustaa, syntyä, luonnetta, asemaa eri kirkoissa sekä teologista ja kulttuurihistoriallista merkitystä avaa ensimmäinen aiheesta kirjoitettu yleistajuinen suomenkielinen teos. Se haastaa myös pohtimaan, mikä apokryfikirjojen asema Raamatussa on ja mitä annettavaa niillä on tämän päivän ihmiselle. Jarmo Kiilunen (s. 1948) on Helsingin yliopiston eksegetiikan lehtori ja Uuden testamentin eksegetiikan dosentti, jonka erityisalana ovat Raamatun alkukielet. Hän on toiminut kahdessa raamatunkäännöskomitean käännösyksikössä ja ollut apokryfikirjojen käännöskomitean jäsen. Kiilunen asuu Vantaalla. Aarre Huhtala (s. 1939) on filosofian maisteri ja toiminut kääntäjänä ja suomen kielen asiantuntijana sekä raamatunkäännöskomitean ja apokryfikirjakomitean työssä. Hän on suomentanut italialaista kirjallisuutta ja on ylioppilastutkintolautakunnan pitkäaikainen sensori. Huhtala asuu Helsingissä. Toimittajien lisäksi tekijöinä on myös muita apokryfikirjojen käännöskomitean työskentelyssä mukana olleita tai muuten aiheeseen perehtyneitä kirjoittajia, joten kirja edustaa alansa korkeinta asiantuntemusta maassamme.

Lisätiedot

Kuvaus Vanhan testamentin apokryfikirjojen eli deuterokanonisten kirjojen uusi käännös on juuri ilmestymässä. Kirjat, joista monet olivat vielä 1800-luvulla Raamatun suosituinta ainesta, ovat pitkään olleet paitsiossa mutta tekevät nyt paluun. Apokryfikirjojen historiallista taustaa, syntyä, luonnetta, asemaa eri kirkoissa sekä teologista ja kulttuurihistoriallista merkitystä avaa ensimmäinen aiheesta kirjoitettu yleistajuinen suomenkielinen teos. Se haastaa myös pohtimaan, mikä apokryfikirjojen asema Raamatussa on ja mitä annettavaa niillä on tämän päivän ihmiselle. Jarmo Kiilunen (s. 1948) on Helsingin yliopiston eksegetiikan lehtori ja Uuden testamentin eksegetiikan dosentti, jonka erityisalana ovat Raamatun alkukielet. Hän on toiminut kahdessa raamatunkäännöskomitean käännösyksikössä ja ollut apokryfikirjojen käännöskomitean jäsen. Kiilunen asuu Vantaalla. Aarre Huhtala (s. 1939) on filosofian maisteri ja toiminut kääntäjänä ja suomen kielen asiantuntijana sekä raamatunkäännöskomitean ja apokryfikirjakomitean työssä. Hän on suomentanut italialaista kirjallisuutta ja on ylioppilastutkintolautakunnan pitkäaikainen sensori. Huhtala asuu Helsingissä. Toimittajien lisäksi tekijöinä on myös muita apokryfikirjojen käännöskomitean työskentelyssä mukana olleita tai muuten aiheeseen perehtyneitä kirjoittajia, joten kirja edustaa alansa korkeinta asiantuntemusta maassamme.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Kirjapaja
Toimittaja Kiilunen, Jarmo - Huhtala, Aarre
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 334
ISBN 9789516077454
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 10808137
Asiasanat Apokryfit, eksegetiikka, Eurooppa, evankelis-luterilainen kirkko, juutalainen kirjallisuus, kirjallisuudenhistoria, kirjallisuudentutkimus, kirkkohistoria, kreikankielinen kirjallisuus, ortodoksinen kirkko, Raamattu, raamatuntulkinta, roomalaiskatolinen
Alanimike 10808137

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Urhea Judit, viisas Sirak

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot