Ulos rautahäkistä - Juhani Kirjonen

metelin historia

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

55,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Kirjonen, Juhani
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 281

Lisätiedot

Työspykologian ja liikuntapsykologian emeritusprofessori Juhani Kirjonen on kirjoittanut tieteellisen jännärin, joka ajoittuu poliittisten purkausten 1970-luvulle. Kuulua puolalaista ohjaajaa Tadeus Kantoria mukaillen hän vertaa omia kokemuksiaan tutkijana sanoilla "taiteeni on iso ja vaarallinen tutkimusretki tuntemattomaan". Kirja on omaelämäkerrallinen kronikka, joka perustuu autenttisiin päiväkirjamerkintöihin. Oltiin alkamassa vuosikymmentä, jolloin lehdistö ja radio kiinnostuivat tiedemaailmasta. Tutkijoista alettiin tehdä poliittista numeroa. Tutkimusen tulokset luokiteltiin vaalipropagandaksi. METELI viittaa tutkimusohjelmaan, jonka nimi on "Metalliteollisuuden henkilöstöjen työolosuhteet, terveydentila ja liikuntakäyttäytyminen". Vuoden 1970 syksyllä saatiin ensimmäinen rahoituspäätös. Viimeisin väitöskirja valmistui ja hyväksyttiin helmikuussa vuonna 2010. Ohjelma jatkuu edelleen. Kirja on suunnattu tieteentekijöille ja tiedepolitiikan harrastajille. Mediatyön eri areenoilla toimivat huomaavat ehkä kohtia, joihin voi ottaa kantaa. Teksti kiinnostanee myös poliitikkoja - ainakin sellaisia, jotka olivat mukana jo 1970-luvulla rankasti tunteita kuohuttaneessa aatteellisessa sisällissodassa.

Lisätiedot

Kuvaus Työspykologian ja liikuntapsykologian emeritusprofessori Juhani Kirjonen on kirjoittanut tieteellisen jännärin, joka ajoittuu poliittisten purkausten 1970-luvulle. Kuulua puolalaista ohjaajaa Tadeus Kantoria mukaillen hän vertaa omia kokemuksiaan tutkijana sanoilla "taiteeni on iso ja vaarallinen tutkimusretki tuntemattomaan". Kirja on omaelämäkerrallinen kronikka, joka perustuu autenttisiin päiväkirjamerkintöihin. Oltiin alkamassa vuosikymmentä, jolloin lehdistö ja radio kiinnostuivat tiedemaailmasta. Tutkijoista alettiin tehdä poliittista numeroa. Tutkimusen tulokset luokiteltiin vaalipropagandaksi. METELI viittaa tutkimusohjelmaan, jonka nimi on "Metalliteollisuuden henkilöstöjen työolosuhteet, terveydentila ja liikuntakäyttäytyminen". Vuoden 1970 syksyllä saatiin ensimmäinen rahoituspäätös. Viimeisin väitöskirja valmistui ja hyväksyttiin helmikuussa vuonna 2010. Ohjelma jatkuu edelleen. Kirja on suunnattu tieteentekijöille ja tiedepolitiikan harrastajille. Mediatyön eri areenoilla toimivat huomaavat ehkä kohtia, joihin voi ottaa kantaa. Teksti kiinnostanee myös poliitikkoja - ainakin sellaisia, jotka olivat mukana jo 1970-luvulla rankasti tunteita kuohuttaneessa aatteellisessa sisällissodassa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Likes-tutkimuskeskus
Tekijä Kirjonen, Juhani
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0357-2498
Sivumäärä 281
ISBN 9789517902854
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8340041
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1960-luku, 1970-luku, Jyväskylä, metalliteollisuus, muistelmat, professorit, terveystutkimus, tiedepolitiikka, tietokirjallisuus, tutkimusohjelmat, tutkimusprojektit, työolot, Tiedepolitiikka
Alanimike 8340041

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ulos rautahäkistä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot