Ufologia ja ufokokemukset uskonnollisina ilmiöinä - Jaakko Närvä

teoreettinen tutkimus

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

37,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Närvä, Jaakko
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 397

Lisätiedot

Kysyn väitöskirjassani, ovatko ufologia ja ufokokemukset uskontoa tai missä määrin ne ovat sitä ja miten niitä voidaan selittää uskonnollisina ilmiöinä. Tutkimus on teoreettinen siten, että siinä yhdistellään aikaisempia teoretisointeja ufologian ja ufokokemusten uskonnollisuudesta ja täydennetään tätä teoretisointia kirjallisuuteen perustuvilla empiirisillä aineistoilla. Väitöskirjan aineisto on kirjallista. Käytetty teoreettinen ja aineistollinen kirjallisuus hankittiin ja rajattiin siten, että se edustaa ufologiaa, ufokokemuskertomuksia ja niiden kulttuuritieteellistä tutkimusta kylläisesti ja kattavasti. Teoreettiselle kirjallisuudelle esitetään lähdekritiikki, koska se on osittain epä- ja puolivirallista. Tutkimuksen menetelmänä toimii hermeneuttisessa kehässä etenevä analyysi ja synteesi ja tämän apuvälineinä uskonnon, ufologian ja ufokokemuksen määritelmät.

Lisätiedot

Kuvaus Kysyn väitöskirjassani, ovatko ufologia ja ufokokemukset uskontoa tai missä määrin ne ovat sitä ja miten niitä voidaan selittää uskonnollisina ilmiöinä. Tutkimus on teoreettinen siten, että siinä yhdistellään aikaisempia teoretisointeja ufologian ja ufokokemusten uskonnollisuudesta ja täydennetään tätä teoretisointia kirjallisuuteen perustuvilla empiirisillä aineistoilla. Väitöskirjan aineisto on kirjallista. Käytetty teoreettinen ja aineistollinen kirjallisuus hankittiin ja rajattiin siten, että se edustaa ufologiaa, ufokokemuskertomuksia ja niiden kulttuuritieteellistä tutkimusta kylläisesti ja kattavasti. Teoreettiselle kirjallisuudelle esitetään lähdekritiikki, koska se on osittain epä- ja puolivirallista. Tutkimuksen menetelmänä toimii hermeneuttisessa kehässä etenevä analyysi ja synteesi ja tämän apuvälineinä uskonnon, ufologian ja ufokokemuksen määritelmät.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Helsingin yliopisto
Tekijä Närvä, Jaakko
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-4305
Sivumäärä 397
ISBN 9789521051609
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8342735
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat havainnot, paranormaalit ilmiöt, selittämättömät ilmiöt, tietokirjallisuus, ufologia, ufot, uskonnolliset kokemukset, uskontopsykologia, uskontososiologia, Yleinen uskontotiede
Alanimike 8342735

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ufologia ja ufokokemukset uskonnollisina ilmiöinä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot