Turun puretut talot 2 - Rauno Lahtinen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

42,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Lahtinen, Rauno
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 239

Lisätiedot

Turun puretut talot 2 kadonneen kaupungin esittelyä. Turun puretut talot kirjasarjan ensimmäisessä osassa käytiin läpi Turun kauppatoria ympäröivien korttelien puretut rakennukset. Uuden kirjan ensimmäinen kohde on Julinin tontti, yksi turkulaisen purkuhistorian tunnetuimmista ja synkimmistä luvuista. Vuosien taistelu ei estänyt tontin arvorakennusten hävittämistä vuonna 1966. Julinin tontilta matka jatkuu Multavierun alueelle, Puutorin ja linja-autoaseman ympäristöön, Läntistä Pitkäkatua myöten rautatieasemalle ja lopulta Humaliston- ja Kristiinankatua pitkin jokirantaan. Turun puretut talot 2 85 purettua kohdetta satojen vanhojen valokuvien ja piirrosten avulla. Suurinta osaa kirjan kuvista ei ole ennen julkaistu. FT Rauno Lahtinen kulttuurihistorioitsija ja palkittu tietokirjailija, joka on julkaissut useita teoksia Turun historiasta.

Lisätiedot

Kuvaus Turun puretut talot 2 kadonneen kaupungin esittelyä. Turun puretut talot kirjasarjan ensimmäisessä osassa käytiin läpi Turun kauppatoria ympäröivien korttelien puretut rakennukset. Uuden kirjan ensimmäinen kohde on Julinin tontti, yksi turkulaisen purkuhistorian tunnetuimmista ja synkimmistä luvuista. Vuosien taistelu ei estänyt tontin arvorakennusten hävittämistä vuonna 1966. Julinin tontilta matka jatkuu Multavierun alueelle, Puutorin ja linja-autoaseman ympäristöön, Läntistä Pitkäkatua myöten rautatieasemalle ja lopulta Humaliston- ja Kristiinankatua pitkin jokirantaan. Turun puretut talot 2 85 purettua kohdetta satojen vanhojen valokuvien ja piirrosten avulla. Suurinta osaa kirjan kuvista ei ole ennen julkaistu. FT Rauno Lahtinen kulttuurihistorioitsija ja palkittu tietokirjailija, joka on julkaissut useita teoksia Turun historiasta.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Sammakko
Tekijä Lahtinen, Rauno
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 239
ISBN 9789524832670
Ilmestymisvuosi 2013
Tilausnumero 21429774
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat arkkitehtuuri, historia, kadut, kaupungit, kaupunkihistoria, kaupunkikuva, purkaminen, rakennettu ympäristö, rakennukset, tietokirjallisuus, Turku, Rakennukset Rakennustyypit
Alanimike 21429774

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Turun puretut talot 2

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot