Tupakoinnin yhteiskunnalliset kustannukset ja niiden arviointimenetelmät - Miikka Vähänen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

24,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Vähänen, Miikka
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 82

Lisätiedot

Alkoholin aiheuttamia yhteiskunnallisia haittakustannuksia on arvioitu Suomessa 1990-luvulta lähtien. Suomeen onkin kehittynyt vakiintunut laskentakehikko alkoholin aiheuttamien vuosittaisten päihdehaittakustannusten arvioimiseen. Tupakoinnin osalta vastaavaa laskentakehikkoa ei ole kuitenkaan muodostunut vaikka Suomessa on harjoitettu kiitettävästi tupakka-aiheista terveystaloustieteellistä tutkimusta. Tupakoinnin tiedetään lisäävän sairastumisen ja ennenaikaisen kuoleman riskiä. Yksi tapa arvioida tupakoinnin taloudellisia haittoja on pyrkiä arvioimaan tupakkatautien aiheuttamaa yhteiskunnallista rasitusta. Tässä selvityksessä eitellään tupakoinnin välittömien ja välillisten kustannusten sekä tulonsiirtojen arviointimenetelmät sekä arviointitulokset vuodelle 2012. Selvitys sopii kaikille niille terveysalan asiantuntijoille, tutkijoille ja päättäjille, jotka ovat kiinnostuneita tupakoinnin yhteiskunnallisista kustannuksista sekä niiden arvioimiseen liittyvistä menetelmistä ja haasteista.

Lisätiedot

Kuvaus Alkoholin aiheuttamia yhteiskunnallisia haittakustannuksia on arvioitu Suomessa 1990-luvulta lähtien. Suomeen onkin kehittynyt vakiintunut laskentakehikko alkoholin aiheuttamien vuosittaisten päihdehaittakustannusten arvioimiseen. Tupakoinnin osalta vastaavaa laskentakehikkoa ei ole kuitenkaan muodostunut vaikka Suomessa on harjoitettu kiitettävästi tupakka-aiheista terveystaloustieteellistä tutkimusta. Tupakoinnin tiedetään lisäävän sairastumisen ja ennenaikaisen kuoleman riskiä. Yksi tapa arvioida tupakoinnin taloudellisia haittoja on pyrkiä arvioimaan tupakkatautien aiheuttamaa yhteiskunnallista rasitusta. Tässä selvityksessä eitellään tupakoinnin välittömien ja välillisten kustannusten sekä tulonsiirtojen arviointimenetelmät sekä arviointitulokset vuodelle 2012. Selvitys sopii kaikille niille terveysalan asiantuntijoille, tutkijoille ja päättäjille, jotka ovat kiinnostuneita tupakoinnin yhteiskunnallisista kustannuksista sekä niiden arvioimiseen liittyvistä menetelmistä ja haasteista.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Vähänen, Miikka
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0070
Sivumäärä 82
ISBN 9789523025028
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8349603
Asiasanat arviointimenetelmät, haitat, kustannukset, kustannuslaskenta, taloudellinen arviointi, terveystaloustiede, tietokirjallisuus, tupakointi, yhteiskunnalliset vaikutukset
Alanimike 8349603

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Tupakoinnin yhteiskunnalliset kustannukset ja niiden arviointimenetelmät

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot