Todellisuudesta toiseen - Jukka Timonen

identiteetin rakentuminen uskonnollisista yhteisöistä irtautuneiden elämänkertomuksissa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

46,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Timonen, Jukka
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 408

Lisätiedot

Mitä tapahtuu, kun käsitys totuudesta ja omat havainnot eivät kohtaa? Voiko puhtaimmaksi uskotussa yhteisössä olla pahuutta? Entä jos maailmaa aina jäsentänyt uskonto tuntuukin merkityksettömältä? Uskonnollisesta yhteisöstä irtautuminen voi merkitä elämän perustan murtumista. Vanhat totuudet eivät enää päde, yhteisö voi tuomita irtautujan ja ulkomaailma voi olla vieras. Tapahtumille olisi löydettävä tulkinta, joka ylittää ristiriitaisuudet. Todellisuudesta toiseen selvittää haastattelututkimuksen keinoin, kuinka uskonnollisista yhteisöistä irtautuneet kertovat kokemuksistaan ja rakentavat ymmärrettävyyttä elämäänsä.

Lisätiedot

Kuvaus Mitä tapahtuu, kun käsitys totuudesta ja omat havainnot eivät kohtaa? Voiko puhtaimmaksi uskotussa yhteisössä olla pahuutta? Entä jos maailmaa aina jäsentänyt uskonto tuntuukin merkityksettömältä? Uskonnollisesta yhteisöstä irtautuminen voi merkitä elämän perustan murtumista. Vanhat totuudet eivät enää päde, yhteisö voi tuomita irtautujan ja ulkomaailma voi olla vieras. Tapahtumille olisi löydettävä tulkinta, joka ylittää ristiriitaisuudet. Todellisuudesta toiseen selvittää haastattelututkimuksen keinoin, kuinka uskonnollisista yhteisöistä irtautuneet kertovat kokemuksistaan ja rakentavat ymmärrettävyyttä elämäänsä.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Suomen kansantietouden tutkijain seura
Tekijä Timonen, Jukka
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1239-3843
Sivumäärä 408
ISBN 9789519451046
Ilmestymisvuosi 2013
Tilausnumero 8341819
Asiasanat eroaminen, haastattelututkimus, identiteetti, kerronta, kertomukset, kokemukset, tietokirjallisuus, uskonnollinen identiteetti, uskonnolliset yhteisöt, Psykologia
Alanimike 8341819

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Todellisuudesta toiseen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot