Teologiksi kasvamassa -

koulutusalan valinta, opiskeluprosessi ja ammattiin suuntautuminen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

44,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 341

Lisätiedot

Teologinen koulutusala on ollut muutoksessa viime vuosikymmeninä. Teologien kokonaismäärä Suomessa on kasvanut nopeasti ja ala on naisistunut. Teologien työtehtävät ovat monipuolistuneet, ja kirkon virkaan tähtäävien ja sijoittuvien osuus on laskenut jo pidemmän aikaa. Teologien uskonnollinen tausta on muuttunut aiempaa kirjavammaksi ja kutsumuksen merkitys alan valinnassa on vähentynyt. Samalla yliopistojen hakijamäärät teologiselle koulutusalalle ovat vähentyneet. Muutokset haastavat tutkimaan teologiselle alalle hakeutumiseen, opiskeluun ja työelämään siirtymiseen liittyviä prosesseja. Tässä tutkimuksessa tarkastelun kohteena ovat teologiselle alalle hakeutuvat, alalla opiskelevat ja äskettäin työelämään siirtyneet. Kirjan nimi Teologiksi kasvamassa korostaa ammattiin kasvamisen elinikäistä luonnetta. Opiskelualan valinta ja opiskeluaika muodostaa vain yhden osan siitä. Teos kokoaa yhteen Teologiksi ja teologina kasvaminen -tutkimushankkeen tuloksia. Kirjan artikkeleissa selvitetään muun muassa teologisen alan valintaan vaikuttavia tekijöitä, opiskeluprosessia, ammattitavoitteita ja niiden muokkautumista sekä työelämään siirtymistä. Tarkastelukohteena ovat myös teologien soveltuvuusarvioinnin merkitys ja teologien suhde kirkon virkaan sekä tämän suhteen kehittyminen opintojen myötä ja työelämässä. Teoksen kirjoittajat ovat teologian ja teologisen koulutuksen tutkijoita Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa sekä Kirkon tutkimuskeskuksessa.

Lisätiedot

Kuvaus Teologinen koulutusala on ollut muutoksessa viime vuosikymmeninä. Teologien kokonaismäärä Suomessa on kasvanut nopeasti ja ala on naisistunut. Teologien työtehtävät ovat monipuolistuneet, ja kirkon virkaan tähtäävien ja sijoittuvien osuus on laskenut jo pidemmän aikaa. Teologien uskonnollinen tausta on muuttunut aiempaa kirjavammaksi ja kutsumuksen merkitys alan valinnassa on vähentynyt. Samalla yliopistojen hakijamäärät teologiselle koulutusalalle ovat vähentyneet. Muutokset haastavat tutkimaan teologiselle alalle hakeutumiseen, opiskeluun ja työelämään siirtymiseen liittyviä prosesseja. Tässä tutkimuksessa tarkastelun kohteena ovat teologiselle alalle hakeutuvat, alalla opiskelevat ja äskettäin työelämään siirtyneet. Kirjan nimi Teologiksi kasvamassa korostaa ammattiin kasvamisen elinikäistä luonnetta. Opiskelualan valinta ja opiskeluaika muodostaa vain yhden osan siitä. Teos kokoaa yhteen Teologiksi ja teologina kasvaminen -tutkimushankkeen tuloksia. Kirjan artikkeleissa selvitetään muun muassa teologisen alan valintaan vaikuttavia tekijöitä, opiskeluprosessia, ammattitavoitteita ja niiden muokkautumista sekä työelämään siirtymistä. Tarkastelukohteena ovat myös teologien soveltuvuusarvioinnin merkitys ja teologien suhde kirkon virkaan sekä tämän suhteen kehittyminen opintojen myötä ja työelämässä. Teoksen kirjoittajat ovat teologian ja teologisen koulutuksen tutkijoita Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa sekä Kirkon tutkimuskeskuksessa.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Toimittaja Niemelä, Kati - Salminen, Veli-Matti
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 341
ISBN 9789516933255
Ilmestymisvuosi 2013
Asiasanat teologia, opiskelu, ammatinvalinta, uranvalinta, opinnot, teologit, opiskelijat, korkeakouluopiskelu, pappiskoulutus, Suomen evankelis-luterilainen

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Teologiksi kasvamassa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot