Tehostettu tuki perusopetuksessa - Kristiina Huhtanen

työvälineeksi pedagoginen ennakointi

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

52,35 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Huhtanen, Kristiina
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 223

Lisätiedot

Kuormitus kasvaa koulun painekattilassa. Paineen purkautumiseen tulee löytää ennakolta keinoja ja väyliä, jotka eivät uhkaa yksilön tai yhteisön turvallisuutta. Opetuksessa siirrytään kolmiportaiseen tukimalliin. Se tarkoittaa, että ennen erityisen tuen päätöstä toteutetaan sekä yleistä että tehostettua tukea. Uudistus koskee koko kouluyhteisöä. Kyse on pedagogisista ratkaisuista, jotka suunnitellaan oppilaalle ja toteutetaan yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Uudessa tilanteessa kouluihin ja kouluhenkilökuntaan kohdistuu kuitenkin muutospaineita. Miten muutoksiin reagoidaan vai kahlitseeko koulun toimintakulttuuri uudistuksen? Näihin kysymyksiin etsitään vastausta muun muassa tarkastelemalla erityisopetuksen nykytilaa sekä ennakoimalla tulevaa ja antamalla eväitä strategiseen uudistukseen opettajan omassa työssä.

Lisätiedot

Kuvaus Kuormitus kasvaa koulun painekattilassa. Paineen purkautumiseen tulee löytää ennakolta keinoja ja väyliä, jotka eivät uhkaa yksilön tai yhteisön turvallisuutta. Opetuksessa siirrytään kolmiportaiseen tukimalliin. Se tarkoittaa, että ennen erityisen tuen päätöstä toteutetaan sekä yleistä että tehostettua tukea. Uudistus koskee koko kouluyhteisöä. Kyse on pedagogisista ratkaisuista, jotka suunnitellaan oppilaalle ja toteutetaan yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Uudessa tilanteessa kouluihin ja kouluhenkilökuntaan kohdistuu kuitenkin muutospaineita. Miten muutoksiin reagoidaan vai kahlitseeko koulun toimintakulttuuri uudistuksen? Näihin kysymyksiin etsitään vastausta muun muassa tarkastelemalla erityisopetuksen nykytilaa sekä ennakoimalla tulevaa ja antamalla eväitä strategiseen uudistukseen opettajan omassa työssä.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja PS-kustannus
Tekijä Huhtanen, Kristiina
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 223
ISBN 9789524515252
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 2. p
Tilausnumero 8450774
Asiasanat ennakointi, ennaltaehkäisy, erityisopetus, hyvinvointi, K-kirjat, ongelmat, opetus, opetusmenetelmät, oppilaat, oppilashuolto, oppiminen, oppimisvaikeudet, pedagogiikka, perusopetus, syrjäytyminen, tukeminen, tukimuodot, varhainen puuttuminen, Koululaito
Alanimike 8450774

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Tehostettu tuki perusopetuksessa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot