Tapaus Hodorkovski - Richard Sakwa

toisinajattelijana Putinin Venäjällä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

35,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Sakwa, Richard
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 371

Lisätiedot

Jukos-öljy-yhtiön pääomistajan ja johtajan Mihail Hodorkovskin pidätys lokakuussa 2003 oli keskeinen käännekohta nyky-Venäjän historiassa. Maan rikkaimmasta ja vaikutusvaltaisimmasta oligarkista tuli Putinin vanki. Hodorkovskia syytettiin veronkierrosta ja talousrikoksista, mutta Venäjä-kriitikoiden mielestä Hodorkovski joutui vankeuteen, koska oli taloudesta ja politiikasta eri mieltä Putinin kanssa. Hodorkovski tuki avoimesti oppositiopolitiikkaa ja halusi presidentiksi. Tässä kirjassa Richard Sakwa tutkii Jukosin nousua ja tuhoa sekä Putinin valtion suhdetta suuryrityksiin. Samalla se taustoittaa laajemminkin Putinin valtapolitiikkaa. Teos tarjoaa todellisen näköalapaikan kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mitä Putin pohjimmaltaan tavoittelee ja mihin hän valtakuntansa haluaa viedä.

Lisätiedot

Kuvaus Jukos-öljy-yhtiön pääomistajan ja johtajan Mihail Hodorkovskin pidätys lokakuussa 2003 oli keskeinen käännekohta nyky-Venäjän historiassa. Maan rikkaimmasta ja vaikutusvaltaisimmasta oligarkista tuli Putinin vanki. Hodorkovskia syytettiin veronkierrosta ja talousrikoksista, mutta Venäjä-kriitikoiden mielestä Hodorkovski joutui vankeuteen, koska oli taloudesta ja politiikasta eri mieltä Putinin kanssa. Hodorkovski tuki avoimesti oppositiopolitiikkaa ja halusi presidentiksi. Tässä kirjassa Richard Sakwa tutkii Jukosin nousua ja tuhoa sekä Putinin valtion suhdetta suuryrityksiin. Samalla se taustoittaa laajemminkin Putinin valtapolitiikkaa. Teos tarjoaa todellisen näköalapaikan kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mitä Putin pohjimmaltaan tavoittelee ja mihin hän valtakuntansa haluaa viedä.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Minerva
Tekijä Sakwa, Richard
Kääntäjä Raunu, Jukka
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 371
ISBN 9789523120419
Ilmestymisvuosi 2014
Alkuteos Putin and the oligarch : the Khodorkovsky-Yukos affair
Tilausnumero 8349757
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat henkilöhistoria, ihmisoikeudet, Jukos (yhtiö), liike-elämä, oikeudenkäynti, oligarkit, poliittinen kulttuuri, poliittinen väkivalta, poliittiset vangit, tietokirjallisuus, toisinajattelijat, vallankäyttö, valtarakenteet, Venäjä, yritykset, Venäjä Ukraina
Alanimike 8349757

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Tapaus Hodorkovski

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot