Tänään soitin vain kitaraa, koska innostuin" - Lenita Hietanen

tapaustutkimus yrittäjämäisestä toiminnasta perusopetuksen 7. luokan musiikinoppimistympäristössä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

55,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Hietanen, Lenita
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2012
  • Sivut: 243

Lisätiedot

Vaikka yrittäjyyskasvatus on sisältynyt perusopetuksen aihekokonaisuuksiin lähes kaksikymmentä vuotta, yrittäjämäiset toimintatavat eivät ole löytäneet paikkaansa koulujen toiminnoissa. Tässä tutkimuksessa yrittäjämäistä toimintatapaa tarkastellaan perusopetuksen 7. luokan musiikin opetuksessa, jossa opettaja tutkii omaa työtään. Tutkimuksessa selvitetään sitä, miten Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2004 ohjeistavat oppilaiden yrittäjämäistä toimintaa. Millainen on oppilaiden yrittäjämäisen toiminnan mahdollistava musiikin oppimisympäristö? Miten oppilaat ilmentävät yrittäjämäisyyttä musiikin opiskelussaan? Tutkimus edustaa oppijalähtöistä, innovatiivista pedagogiikkaa, jota voi soveltaa yrittäjämäisen toiminnan kehittämiseen niin perusopetuksessa kuin opetussuunnitelmatyössä ja opettajankoulutuksessa. Lenita Hietanen on musiikkikasvatuksen lehtori Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa.

Lisätiedot

Kuvaus Vaikka yrittäjyyskasvatus on sisältynyt perusopetuksen aihekokonaisuuksiin lähes kaksikymmentä vuotta, yrittäjämäiset toimintatavat eivät ole löytäneet paikkaansa koulujen toiminnoissa. Tässä tutkimuksessa yrittäjämäistä toimintatapaa tarkastellaan perusopetuksen 7. luokan musiikin opetuksessa, jossa opettaja tutkii omaa työtään. Tutkimuksessa selvitetään sitä, miten Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2004 ohjeistavat oppilaiden yrittäjämäistä toimintaa. Millainen on oppilaiden yrittäjämäisen toiminnan mahdollistava musiikin oppimisympäristö? Miten oppilaat ilmentävät yrittäjämäisyyttä musiikin opiskelussaan? Tutkimus edustaa oppijalähtöistä, innovatiivista pedagogiikkaa, jota voi soveltaa yrittäjämäisen toiminnan kehittämiseen niin perusopetuksessa kuin opetussuunnitelmatyössä ja opettajankoulutuksessa. Lenita Hietanen on musiikkikasvatuksen lehtori Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Hietanen, Lenita
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 243
ISBN 9789524845328
Ilmestymisvuosi 2012
Painos 1
Tilausnumero 8351646
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat musiikki, musiikkikasvatus, opettajuus, opetus, opetussuunnitelmat, oppilaat, oppimisympäristö, peruskoulu, perusopetus, sisäinen yrittäjyys, tapaustutkimus, tietokirjallisuus, yrittäjyys, yrittäjyyskasvatus, Kasvatus, opetus, kasvatustied
Alanimike 8351646

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Tänään soitin vain kitaraa, koska innostuin"

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot