Suuri ja mahtava metodologia? -

lähestymistapoja Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimukseen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

37,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 353

Lisätiedot

Venäjää ja itäistä Eurooppaa tutkitaan usean eri tieteenalan voimin. Monitieteisyydestä on tullut muotikäsite, toisinaan jopa hyvän tutkimuksen edellytys. Harvemmin kuitenkaan kysytään, minkälaisin menetelmin Venäjää ja entisen itäblokin maita on hedelmällistä tutkia, mitä monitieteisyys käytännössä edellyttää tai minkälaisia haasteita tieteidenvälisyys tuo mukanaan. Tämä teos on nuoren Venäjän ja Itä-Euroopan tutkijapolven kriittinen puheenvuoro monitieteisyydestä ja tieteidenvälisyyden haasteista. Kirjan artikkelit käsittelevät muun muassa kylmää sotaa, Venäjän oikeusjärjestelmää, stalinistista kulttuuripolitiikkaa ja Putin-nuorten ideologiaa. Kirjoittajat havainnollistavat tutkimusesimerkkiensä avulla metodologiaan ja monitieteisyyteen liittyviä vaikeuksia ja kertovat, miten he ovat itse ne voittaneet. Teos toimii Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimukseen johdattavana oppikirjana, jota voidaan käyttää alan korkeakouluopinnoissa. Se on myös kattava tietopaketti kenelle tahansa Venäjästä ja itäisestä Euroopasta syvemmin kiinnostuneelle lukijalle.

Lisätiedot

Kuvaus Venäjää ja itäistä Eurooppaa tutkitaan usean eri tieteenalan voimin. Monitieteisyydestä on tullut muotikäsite, toisinaan jopa hyvän tutkimuksen edellytys. Harvemmin kuitenkaan kysytään, minkälaisin menetelmin Venäjää ja entisen itäblokin maita on hedelmällistä tutkia, mitä monitieteisyys käytännössä edellyttää tai minkälaisia haasteita tieteidenvälisyys tuo mukanaan. Tämä teos on nuoren Venäjän ja Itä-Euroopan tutkijapolven kriittinen puheenvuoro monitieteisyydestä ja tieteidenvälisyyden haasteista. Kirjan artikkelit käsittelevät muun muassa kylmää sotaa, Venäjän oikeusjärjestelmää, stalinistista kulttuuripolitiikkaa ja Putin-nuorten ideologiaa. Kirjoittajat havainnollistavat tutkimusesimerkkiensä avulla metodologiaan ja monitieteisyyteen liittyviä vaikeuksia ja kertovat, miten he ovat itse ne voittaneet. Teos toimii Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimukseen johdattavana oppikirjana, jota voidaan käyttää alan korkeakouluopinnoissa. Se on myös kattava tietopaketti kenelle tahansa Venäjästä ja itäisestä Euroopasta syvemmin kiinnostuneelle lukijalle.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Edita
Toimittaja Viljanen, Elina - Aitamurto, Kaarina - Lassila, Jussi - Salmi, Anna-Maria
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 353
ISBN 9789513756963
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8333367
Asiasanat diskurssianalyysi, etnografia, genealogia, historiankirjoitus, historiantutkimus, ideologiat, Itä-Eurooppa, journalismi, kenttätyö, kirjailijat, kirjallisuudentutkimus, kulttuurintutkimus, kvantitatiivinen tutkimus, kylmä sota, mediatutkimus, metodologia
Alanimike 8333367

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Suuri ja mahtava metodologia?

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot