Suunniteltua ja sattumaa - Merja Laitinen

väitöskirjojen synty sosiaalityön tutkijakouluryhmässä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

28,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Laitinen, Merja - Virokangas, Elina - Juhila, Kirsi - Julkunen, Ilse - Karisto, Antti
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 146

Lisätiedot

Väitöskirjan tekemisen ei tarvitse olla vuosikymmenet kestävää yksinäistä ja haudanvakavaa puurtamista Salatietoa ei myöskään tarvita. Ponnistella täytyy, mutta maalaisjärjen käyttö ja keskeneräisten suunnitelmien mutustelu toisten kanssa on sallittua - jopa suotavaa. Teos kertoo erään sosiaalityön tutkijakouluryhmän työskentelystä kolmen väistöskirjan tekijän ja kahden ohjaajan näkökulmista. Kirjassa seurataan läheltä tutkijoiden itsekriittistä ja avointa kuvausta tutkimusprosessin kulusta. Teoksessa ei peitellä työvaiheita, joissa asiat eivät suju suunnitelmien mukaisesti, vaan yhtäällä palataan lähtöruutuun ja toisaalla edetään onnenkantamoisten avulla. Kirja on hyödyllistä ja hauskaa luettavaa niin opinnäytetyön tekijöille kuin ohjaajille. Se avaa myös keskustelua siitä, kuinka pitkäkestoista ryhmätyöskentelyä, vertaiskommentointia ja kokeneempien senioreiden tukea voi hyövyntää tohtorikoulutuksen kehittämisessä jatkossa.

Lisätiedot

Kuvaus Väitöskirjan tekemisen ei tarvitse olla vuosikymmenet kestävää yksinäistä ja haudanvakavaa puurtamista Salatietoa ei myöskään tarvita. Ponnistella täytyy, mutta maalaisjärjen käyttö ja keskeneräisten suunnitelmien mutustelu toisten kanssa on sallittua - jopa suotavaa. Teos kertoo erään sosiaalityön tutkijakouluryhmän työskentelystä kolmen väistöskirjan tekijän ja kahden ohjaajan näkökulmista. Kirjassa seurataan läheltä tutkijoiden itsekriittistä ja avointa kuvausta tutkimusprosessin kulusta. Teoksessa ei peitellä työvaiheita, joissa asiat eivät suju suunnitelmien mukaisesti, vaan yhtäällä palataan lähtöruutuun ja toisaalla edetään onnenkantamoisten avulla. Kirja on hyödyllistä ja hauskaa luettavaa niin opinnäytetyön tekijöille kuin ohjaajille. Se avaa myös keskustelua siitä, kuinka pitkäkestoista ryhmätyöskentelyä, vertaiskommentointia ja kokeneempien senioreiden tukea voi hyövyntää tohtorikoulutuksen kehittämisessä jatkossa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Laitinen, Merja - Virokangas, Elina - Juhila, Kirsi - Julkunen, Ilse - Karisto, Antti
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-768X
Sivumäärä 146
ISBN 9789524841603
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 10785541
Asiasanat koulutus, ohjaus, opinnäytteet, sosiaaliala, sosiaalityö, tietokirjallisuus, tohtorit, tutkijakoulut, tutkimustyö, väitöskirjat, Tiedeoppi Tieteenfilosofia
Alanimike 10785541

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Suunniteltua ja sattumaa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot