Sukupuoli ja yhteisöllisyys rippikoulun rituaaleissa - Jarmo Kokkonen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

46,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Kokkonen, Jarmo
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2016
  • Sivut: 363

Lisätiedot

Suomalainen rippikoulu on säilyttänyt vetovoimaisuutensa ja hyvän maineensa nuorten keskuudessa. Nuorille ripari on ennen muuta sosiaalisten mahdollisuuksien maailma. Kouluun verrattuna ripari on rennompi ja seesteisempi. Riparilla suorittaminen on vähäistä. Tyttöjen ja poikien, miesten ja naisten yhteinen toiminta on rippikoulun suuri vahvuus. Tämä etnografinen tutkimus perustuu nuorten ja heidän kanssaan työskentelevien omiin ajatuksiin ja kokemuksiin. Tutkimus keskittyy siihen, miten ja millaisena sukupuoli ja yhteisöllisyys rakentuvat siirtymäriitin tiiviimmässä ja nuorille mielenkiintoisimmassa vaiheessa rippikoulun leirijaksolla. Leirielämässä tapahtuu sekä sukupuolirajan liudentumista että sen korostumista. Rento vuorovaikutus voi väljentää tiukkoja sukupuolinormeja. Toisaalta virallinen rippikoulu ja sen seksuaaliopetus nojautuvat rituaalisiin konventioihin, jotka voivat rajata sekä nuorten että aikuisten toimijuutta. Tiivis yhteisöllisyys voi myös olla osalle nuorista kuormittavaa. Tutkimuksessa ehdotetaan, että nuoria olisi hyvä ottaa entistä vahvemmin mukaan sekä toiminnan suunnitteluun että sen toteuttamiseen. Tutkimus on ajankohtainen ja teoreettisesti monipuolinen puheenvuoro sukupuolisensitiivisyyden ja nuoria kunnioittavan toiminnan tarpeellisuudesta. Rippikoulussa työskenteleville ja toimintaa kehittäville tutkimus tarjoaa tuoreita näkökulmia. Kirja sopii luettavaksi kaikille, joita kiinnostaa se, kuinka kirkko kohtaa suomalaisia nuoria heidän tärkeässä elämänvaiheessaan. TM, VTM Jarmo Kokkonen (synt. 1967) on toiminut seurakuntapappina Helsingissä sekä rippikoulun ja seurakuntakasvatuksen asiantuntijana kirkkohallituksessa.

Lisätiedot

Kuvaus Suomalainen rippikoulu on säilyttänyt vetovoimaisuutensa ja hyvän maineensa nuorten keskuudessa. Nuorille ripari on ennen muuta sosiaalisten mahdollisuuksien maailma. Kouluun verrattuna ripari on rennompi ja seesteisempi. Riparilla suorittaminen on vähäistä. Tyttöjen ja poikien, miesten ja naisten yhteinen toiminta on rippikoulun suuri vahvuus. Tämä etnografinen tutkimus perustuu nuorten ja heidän kanssaan työskentelevien omiin ajatuksiin ja kokemuksiin. Tutkimus keskittyy siihen, miten ja millaisena sukupuoli ja yhteisöllisyys rakentuvat siirtymäriitin tiiviimmässä ja nuorille mielenkiintoisimmassa vaiheessa rippikoulun leirijaksolla. Leirielämässä tapahtuu sekä sukupuolirajan liudentumista että sen korostumista. Rento vuorovaikutus voi väljentää tiukkoja sukupuolinormeja. Toisaalta virallinen rippikoulu ja sen seksuaaliopetus nojautuvat rituaalisiin konventioihin, jotka voivat rajata sekä nuorten että aikuisten toimijuutta. Tiivis yhteisöllisyys voi myös olla osalle nuorista kuormittavaa. Tutkimuksessa ehdotetaan, että nuoria olisi hyvä ottaa entistä vahvemmin mukaan sekä toiminnan suunnitteluun että sen toteuttamiseen. Tutkimus on ajankohtainen ja teoreettisesti monipuolinen puheenvuoro sukupuolisensitiivisyyden ja nuoria kunnioittavan toiminnan tarpeellisuudesta. Rippikoulussa työskenteleville ja toimintaa kehittäville tutkimus tarjoaa tuoreita näkökulmia. Kirja sopii luettavaksi kaikille, joita kiinnostaa se, kuinka kirkko kohtaa suomalaisia nuoria heidän tärkeässä elämänvaiheessaan. TM, VTM Jarmo Kokkonen (synt. 1967) on toiminut seurakuntapappina Helsingissä sekä rippikoulun ja seurakuntakasvatuksen asiantuntijana kirkkohallituksessa.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Kokkonen, Jarmo
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 363
ISBN 9789516933453
Ilmestymisvuosi 2016
Tilausnumero 8339480
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat rippikoulu, rituaalit, siirtymäriitit, sukupuoli, tietokirjallisuus, yhteisöllisyys, Kristill. opetus ja kasvatus
Alanimike 8339480

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Sukupuoli ja yhteisöllisyys rippikoulun rituaaleissa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot