Social samhöriget och religion -

festkrift till Susan Sundback

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

51,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 377

Lisätiedot

Innehållet i artikelsamlingen Social samhörighet och religion består av två delar. Diskussionen i bokens första del handlar om religionssociologiska frågeställningar. I den andra delen behandlas andra aspekter av samhällslivet och samhällsforskningens teoretiska begreppsepparat. I den religionssociologiska delen dryftas hur man kan förstå och beskriva de sociala förändringar som har att göra med religionens roll i samhället. Ett genomgående tema i texterna är en reaktion mot sekulariseringsteorin och det tomrum som uppstått då denna teori inte längre fungerar som övergipande förklaringsmodell. Flera av bokens religionssociologiska bidrag ger goda exempel på hur man på med hjälp av religionssociologisk teori kan tala om religion utan att fastna i sekulariseringsteorins grepp. I den andra delen av volymen granskas olika samhällsvetenskapliga teoretiska begrepp, såsom maralisk handling och socialt kapital. Ett antal empiriska studier om exempelvis frivilligverksamhet och aktivism, finlandssvensk identitet och ungdomars framtidsplaner presenteras.

Lisätiedot

Kuvaus Innehållet i artikelsamlingen Social samhörighet och religion består av två delar. Diskussionen i bokens första del handlar om religionssociologiska frågeställningar. I den andra delen behandlas andra aspekter av samhällslivet och samhällsforskningens teoretiska begreppsepparat. I den religionssociologiska delen dryftas hur man kan förstå och beskriva de sociala förändringar som har att göra med religionens roll i samhället. Ett genomgående tema i texterna är en reaktion mot sekulariseringsteorin och det tomrum som uppstått då denna teori inte längre fungerar som övergipande förklaringsmodell. Flera av bokens religionssociologiska bidrag ger goda exempel på hur man på med hjälp av religionssociologisk teori kan tala om religion utan att fastna i sekulariseringsteorins grepp. I den andra delen av volymen granskas olika samhällsvetenskapliga teoretiska begrepp, såsom maralisk handling och socialt kapital. Ett antal empiriska studier om exempelvis frivilligverksamhet och aktivism, finlandssvensk identitet och ungdomars framtidsplaner presenteras.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Åbo Akademis Förlag
Toimittaja Kanckos, Lise - Kauranen, Ralf
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 377
ISBN 9789517654494
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8339811
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat fundamentalismi, kaksikielisyys, kansalaisuus, koherenssi, kolmas sektori, konfliktit, maailmankuva, maallistuminen, mytologia, nuoret, osallistuminen, Pohjoismaat, professorit, sosiaalinen pääoma, sosiologit, suomenruotsalaiset, tietokirjallisuus, uskon
Alanimike 8339811

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Social samhöriget och religion

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot