Siinä pitäs pomottaa itteään..." - Anita K. Haataja

tapaustutkimus vastuuseen kasvamisesta alkuopetusluokassa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

53,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Haataja, Anita K.
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 290

Lisätiedot

Mitä vastuunotto on? Miten se mahdollistetaan? Tässä tutkimuksessa vastuuseen kasvamista tarkastellaan kasvatusfilosofisesta, psykologisesta ja pedagogisesta näkökulmasta. Teoksessa kuvataan vastuun ilmenemistä luokan toiminnassa kahden lukuvuoden ajalta. Luokan vastuutyösysteemi pohjautuu freinetpedagogiikkaan. Kerronnan elävyyttä lisää neljän erilaisen oppilaan vastuuseen kasvamisen kuvaukset. Tutkimus tuo esille, miten vastuun ja vapauden ilmapiirissä oppilaat vähitellen rakentavat tietoa itsestä oppijana ja kehittävät erilaisia oppimisstrategioita, joita elinikäisessä oppimisessa tarvitaan. Tutkimuksen vastuutyösysteemissä olevat vastuun käsitteet sopivat hyvin myös yrittäjämäisen toiminnan kuvaamiseen. Tutkimus edustaa opettaja oman työnsä tutkijana ja kehittäjänä -näkökulmaa ja kuvaa niitä kehittämisprosesseja ja -vaiheita, joiden kautta tutkija-opettaja on luonut pedagogisen vastuuseen kasvamisen mallin.

Lisätiedot

Kuvaus Mitä vastuunotto on? Miten se mahdollistetaan? Tässä tutkimuksessa vastuuseen kasvamista tarkastellaan kasvatusfilosofisesta, psykologisesta ja pedagogisesta näkökulmasta. Teoksessa kuvataan vastuun ilmenemistä luokan toiminnassa kahden lukuvuoden ajalta. Luokan vastuutyösysteemi pohjautuu freinetpedagogiikkaan. Kerronnan elävyyttä lisää neljän erilaisen oppilaan vastuuseen kasvamisen kuvaukset. Tutkimus tuo esille, miten vastuun ja vapauden ilmapiirissä oppilaat vähitellen rakentavat tietoa itsestä oppijana ja kehittävät erilaisia oppimisstrategioita, joita elinikäisessä oppimisessa tarvitaan. Tutkimuksen vastuutyösysteemissä olevat vastuun käsitteet sopivat hyvin myös yrittäjämäisen toiminnan kuvaamiseen. Tutkimus edustaa opettaja oman työnsä tutkijana ja kehittäjänä -näkökulmaa ja kuvaa niitä kehittämisprosesseja ja -vaiheita, joiden kautta tutkija-opettaja on luonut pedagogisen vastuuseen kasvamisen mallin.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Haataja, Anita K.
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 290
ISBN 9789524847605
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8351688
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat alkuopetus, Freinet-pedagogiikka, itseohjautuvuus, oppilaat, oppiminen, oppimistyylit, pedagogiikka, tietokirjallisuus, vastuu, vastuuntunto, Kasvatus, opetus, kasvatustied
Alanimike 8351688

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Siinä pitäs pomottaa itteään..."

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot