Seurakuntien yhdistymisen vaikutukset asiakaslähtöisyyteen - Hilkka Niemistö

Helsingin ydinkeskustan seurakuntien muutosprosessi keskijohdon näkökulmasta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

44,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Niemistö, Hilkka
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 263

Lisätiedot

Seurakuntien yhdistymisprosessit ovat osa Suomessa meneillään olevaa rakennemuutosta, joka koskettaa sekä kuntia että seurakuntia. Seurakuntien yhdistyminen on jo pitkään ollut merkittävin seurakuntarakenteiden uudistamismalli Suomessa. Tässä väitöskirjatutkimuksessa kuvataan, miten seurakuntien yhdistymisprosessin vaikutukset asiakaslähtöisyyteen ilmenivät Helsingin ydinkeskustan seurakuntien tapauksessa. Vaikutuksia kuvataan keskijohtoa edustavien yksilöiden kokemusten kautta. Erityyppisten organisaatioiden yhdistymisten vaikutuksia käsittelevä tutkimus on tarjonnut tärkeää vertailu- ja taustatietoa tälle tutkimukselle. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että yhdistymisprosessilla oli sekä kielteisiä että myönteisiä vaikutuksia asiakaslähtöisyyteen. Suurin osa keskijohdon edustajista kuitenkin koki kymmenen vuotta yhdistymisen jälkeen yhdistymisen positiivisena asiana. Myös yhdistymistä aluksi vastustaneet olivat havainneet yhdistymisen mukanaan tuomia hyötyjä ja kokivat näkemyksensä yhdistymisen vaikutuksista muuttuneen ajan myötä positiivisempaan suuntaan. On huomattava, ettei seurakuntien yhdistymisprosessien vaikutuksia ole ennen tätä tutkimusta tarkasteltu yhtä pitkällä aikajaksolla. Seurakuntien yhdistymisprosesseja ei ole aiemmin tarkasteltu asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Tutkimuksen tuloksia on mahdollista hyödyntää seurakuntarakenteiden uudistustyössä sekä vertailuaineistona tutkittaessa erilaisten organisaatioiden yhdistymisprosessien vaikutuksia.

Lisätiedot

Kuvaus Seurakuntien yhdistymisprosessit ovat osa Suomessa meneillään olevaa rakennemuutosta, joka koskettaa sekä kuntia että seurakuntia. Seurakuntien yhdistyminen on jo pitkään ollut merkittävin seurakuntarakenteiden uudistamismalli Suomessa. Tässä väitöskirjatutkimuksessa kuvataan, miten seurakuntien yhdistymisprosessin vaikutukset asiakaslähtöisyyteen ilmenivät Helsingin ydinkeskustan seurakuntien tapauksessa. Vaikutuksia kuvataan keskijohtoa edustavien yksilöiden kokemusten kautta. Erityyppisten organisaatioiden yhdistymisten vaikutuksia käsittelevä tutkimus on tarjonnut tärkeää vertailu- ja taustatietoa tälle tutkimukselle. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että yhdistymisprosessilla oli sekä kielteisiä että myönteisiä vaikutuksia asiakaslähtöisyyteen. Suurin osa keskijohdon edustajista kuitenkin koki kymmenen vuotta yhdistymisen jälkeen yhdistymisen positiivisena asiana. Myös yhdistymistä aluksi vastustaneet olivat havainneet yhdistymisen mukanaan tuomia hyötyjä ja kokivat näkemyksensä yhdistymisen vaikutuksista muuttuneen ajan myötä positiivisempaan suuntaan. On huomattava, ettei seurakuntien yhdistymisprosessien vaikutuksia ole ennen tätä tutkimusta tarkasteltu yhtä pitkällä aikajaksolla. Seurakuntien yhdistymisprosesseja ei ole aiemmin tarkasteltu asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Tutkimuksen tuloksia on mahdollista hyödyntää seurakuntarakenteiden uudistustyössä sekä vertailuaineistona tutkittaessa erilaisten organisaatioiden yhdistymisprosessien vaikutuksia.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Niemistö, Hilkka
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 263
ISBN 9789516933309
Ilmestymisvuosi 2013
Tilausnumero 8339476
Asiasanat asiakaslähtöisyys, evankelis-luterilainen kirkko, Helsinki, henkilöstö, keskijohto, kokemukset, muutosjohtaminen, organisaatio, organisaatiot, rakennemuutos, seurakunnat, seurakuntahallinto, tapaustutkimus, tietokirjallisuus, yhdistyminen, Suomen evankel
Alanimike 8339476

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Seurakuntien yhdistymisen vaikutukset asiakaslähtöisyyteen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot