Seurakuntarakenne murroksessa - Risto T. Nieminen

yhdistyvien seurakuntien organisaation ja toimintayhteisön muutosprosessi

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Nieminen, Risto T. - Vallenius, Leena - Tähkänen, Mikko
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 261

Lisätiedot

Suomalaisessa yhteiskunnassa on meneillään huomattava rakennemuutos, joka koskettaa sekä kuntia että seurakuntia. Erääksi ratkaisumalliksi on muodostunut hallintoyksiköiden yhdistyminen. Tämä tutkimus selvittää Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien yhdistymisprosesseja ja niiden vaikutusta talouteen, hallintoon ja toimintaan. Selvitysten perusteella tutkimuksen tekijät ovat luoneet mallin, joka antaa tietoa yhdistymisprosessien ymmärtämiseen ja käytännön toimenpiteisiin. Kirja selvittää myös seurakuntarakenteen historiallisia taustoja ja esittelee seurakuntien yhdistymisiin liittyvän lainsäädännön. Tekijöinä ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kokeneet asiantuntijat. Teologian tohtori Risto T. Nieminen on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen, tuomiokapitulin pappisasessori. Hän on toiminut myös Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija ja kirkkohallituksen asiantuntijana sekä tullut tunnetuksi esitelmöitsijänä lukuisissa seurakunnissa ja kirkon tapahtumissa. Hänen kirkkososiologinen väitöskirjansa (2002) käsitteli seurakunnan rakennemuutosta aluetyöhön siirryttäessä. Hallintojohtaja (eläk.) Leena Vallenius toimii hallintoasioiden kouluttajana, seurakuntien yhteistyöhankkeiden ja rakennemuutosprosessien asiantuntijana. Varatuomari, hallintopäällikkö Mikko Tähkänen toimii kirkkohallituksessa valmistelijana ja seurakuntarakennetta koskevien päätösten esittelijänä. Hän toimii myös kirkon hallinnollisten kurssien kouluttajana.

Lisätiedot

Kuvaus Suomalaisessa yhteiskunnassa on meneillään huomattava rakennemuutos, joka koskettaa sekä kuntia että seurakuntia. Erääksi ratkaisumalliksi on muodostunut hallintoyksiköiden yhdistyminen. Tämä tutkimus selvittää Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien yhdistymisprosesseja ja niiden vaikutusta talouteen, hallintoon ja toimintaan. Selvitysten perusteella tutkimuksen tekijät ovat luoneet mallin, joka antaa tietoa yhdistymisprosessien ymmärtämiseen ja käytännön toimenpiteisiin. Kirja selvittää myös seurakuntarakenteen historiallisia taustoja ja esittelee seurakuntien yhdistymisiin liittyvän lainsäädännön. Tekijöinä ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kokeneet asiantuntijat. Teologian tohtori Risto T. Nieminen on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen, tuomiokapitulin pappisasessori. Hän on toiminut myös Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija ja kirkkohallituksen asiantuntijana sekä tullut tunnetuksi esitelmöitsijänä lukuisissa seurakunnissa ja kirkon tapahtumissa. Hänen kirkkososiologinen väitöskirjansa (2002) käsitteli seurakunnan rakennemuutosta aluetyöhön siirryttäessä. Hallintojohtaja (eläk.) Leena Vallenius toimii hallintoasioiden kouluttajana, seurakuntien yhteistyöhankkeiden ja rakennemuutosprosessien asiantuntijana. Varatuomari, hallintopäällikkö Mikko Tähkänen toimii kirkkohallituksessa valmistelijana ja seurakuntarakennetta koskevien päätösten esittelijänä. Hän toimii myös kirkon hallinnollisten kurssien kouluttajana.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Nieminen, Risto T. - Vallenius, Leena - Tähkänen, Mikko
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 261
ISBN 9789516932791
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 2. uud. p
Tilausnumero 8339455
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat evankelis-luterilainen kirkko, organisaatio, seurakunnat, seurakuntahallinto, tietokirjallisuus, yhdistyminen, Suomen evankelis-luterilainen
Alanimike 8339455

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Seurakuntarakenne murroksessa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot