Seurakunnat maaseudun kehittäjinä - Heikki Pesonen

uskonto paikallistason vuorovaikutuksessa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Pesonen, Heikki - Vesala, Kari Mikko
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 137

Lisätiedot

Maaseudun paikallisyhteisöt ovat viimeisten vuosikymmenien aikana kohdanneet suuria rakenteellisia haasteita. EU-jäsenyydenkin aikana jatkunut muuttoliike maaseudulta kaupunkeihin ja siihen liittyvä maaseutuyhteisöjen taloudellisen ja sosiaalisen elinvoiman heikkeneminen on ollut suomalaisen maaseutupolitiikan kantava huolenaihe. Myös maaseutuseurakuntiin on kohdistunut odotuksia aiempaa monipuolisemmasta ja näkyvämmästä osallistumisesta maaseudun kehittämiseen. Lisäksi monet seurakunnat ovat joutuneet muuttoliikkeen myötä kamppailemaan taloudellisten ongelmien kanssa. Ratkaisuja on haettu muun muassa seurakuntaliitosten avulla ja kehittämällä uusia yhteistyön muotoja ja verkostoitumista niin seurakuntien kesken kuin seurakuntien ja maaseudun muiden toimijoiden välillä. Tutkimus tarkastelee seurakuntia maaseudun kehittäjinä ja tällaiseen toimijuuteen kohdistuvia asenteita. Erityisenä kiinnostuksen kohteena on, minkälaisena reunaehtona uskonto näyttäytyy silloin kun seurakuntien ja muiden paikallisten toimijoiden edustajat punnitsevat seurakunnan osallistumista maaseudun kehittämiseen. Tutkimus pohjautuu haastatteluihin, jotka on tehty neljällä maaseutupaikkakunnalla. Tutkimuksen haastattelustrategia ja analyysi nojaavat laadullisen asennetutkimuksen lähestymistapaan.

Lisätiedot

Kuvaus Maaseudun paikallisyhteisöt ovat viimeisten vuosikymmenien aikana kohdanneet suuria rakenteellisia haasteita. EU-jäsenyydenkin aikana jatkunut muuttoliike maaseudulta kaupunkeihin ja siihen liittyvä maaseutuyhteisöjen taloudellisen ja sosiaalisen elinvoiman heikkeneminen on ollut suomalaisen maaseutupolitiikan kantava huolenaihe. Myös maaseutuseurakuntiin on kohdistunut odotuksia aiempaa monipuolisemmasta ja näkyvämmästä osallistumisesta maaseudun kehittämiseen. Lisäksi monet seurakunnat ovat joutuneet muuttoliikkeen myötä kamppailemaan taloudellisten ongelmien kanssa. Ratkaisuja on haettu muun muassa seurakuntaliitosten avulla ja kehittämällä uusia yhteistyön muotoja ja verkostoitumista niin seurakuntien kesken kuin seurakuntien ja maaseudun muiden toimijoiden välillä. Tutkimus tarkastelee seurakuntia maaseudun kehittäjinä ja tällaiseen toimijuuteen kohdistuvia asenteita. Erityisenä kiinnostuksen kohteena on, minkälaisena reunaehtona uskonto näyttäytyy silloin kun seurakuntien ja muiden paikallisten toimijoiden edustajat punnitsevat seurakunnan osallistumista maaseudun kehittämiseen. Tutkimus pohjautuu haastatteluihin, jotka on tehty neljällä maaseutupaikkakunnalla. Tutkimuksen haastattelustrategia ja analyysi nojaavat laadullisen asennetutkimuksen lähestymistapaan.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Pesonen, Heikki - Vesala, Kari Mikko
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 137
ISBN 9789516932777
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8339454
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat evankelis-luterilainen kirkko, kehittäminen, maaseutu, maaseutupolitiikka, seurakunnat, tietokirjallisuus, Suomen evankelis-luterilainen
Alanimike 8339454

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Seurakunnat maaseudun kehittäjinä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot