Rippikoulusta aikuisuuteen - Kati Niemelä

pitkäaikaistutkimus rippikoulun merkityksestä ja vaikuttavuudesta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Niemelä, Kati
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 211

Lisätiedot

Rippikoulu on monelle nuorelle käänteen tekevä kokemus. Rippikoulun päättyessä iso osa nuorista kertoo kokeneensa jotain merkittävää ja ilmoittaa haluavansa mukaan seurakunnan toimintaan tai ainakin isoskoulutukseen. Asenteet kuitenkin näyttävät monilla haalistuvan nopeasti. Mitä rippikoulu merkitsee nuorelle vuosien päästä? Onko rippikoululla merkitystä nuoren siirryttyä aikuisuuteen? Tässä tutkimuksessa tarkastellaan rippikoulun merkitystä nuoren elämässä ja rippikoulussa tapahtuneiden asenteenmuutosten pysyvyyttä viisi vuotta rippikoulun jälkeen 20-vuotiaana. Tutkimus on luonteeltaan pitkittäistutkimus. Sen kohderyhmänä ovat vuonna 2001 Tampereen seurakuntien rippikouluihin osallistuneet nuoret. Tutkimuksessa tarkastellaan samoja nuoria rippikoulun alussa, rippikoulun lopussa ja viisi vuotta rippikoulun jälkeen. TT, KM, dos. Kati Niemelä toimii Kirkon tutkimuskeskuksen tutkijana.

Lisätiedot

Kuvaus Rippikoulu on monelle nuorelle käänteen tekevä kokemus. Rippikoulun päättyessä iso osa nuorista kertoo kokeneensa jotain merkittävää ja ilmoittaa haluavansa mukaan seurakunnan toimintaan tai ainakin isoskoulutukseen. Asenteet kuitenkin näyttävät monilla haalistuvan nopeasti. Mitä rippikoulu merkitsee nuorelle vuosien päästä? Onko rippikoululla merkitystä nuoren siirryttyä aikuisuuteen? Tässä tutkimuksessa tarkastellaan rippikoulun merkitystä nuoren elämässä ja rippikoulussa tapahtuneiden asenteenmuutosten pysyvyyttä viisi vuotta rippikoulun jälkeen 20-vuotiaana. Tutkimus on luonteeltaan pitkittäistutkimus. Sen kohderyhmänä ovat vuonna 2001 Tampereen seurakuntien rippikouluihin osallistuneet nuoret. Tutkimuksessa tarkastellaan samoja nuoria rippikoulun alussa, rippikoulun lopussa ja viisi vuotta rippikoulun jälkeen. TT, KM, dos. Kati Niemelä toimii Kirkon tutkimuskeskuksen tutkijana.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Niemelä, Kati
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 211
ISBN 9789516932821
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8339457
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat asennemuutos, asenteet, kirkko, käsitykset, pysyvyys, rippikoulu, tietokirjallisuus, uskontokasvatus, vaikuttavuus, Kristill. opetus ja kasvatus
Alanimike 8339457

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Rippikoulusta aikuisuuteen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot