Rajallinen rakkaus - Jouko Kiiski

suomalaisten teologien käsitykset parisuhteesta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Kiiski, Jouko
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2006
  • Sivut: 280

Lisätiedot

Entisestä perhekeskeisyydestä on nykyaikana siirrytty parisuhdekeskeisyyteen. Tämän ihmissuhteen varaan koko perhe rakentuu. Parisuhteet ovat myös monimuotoistuneet. Avioliitto ei ole enää ainoa yhdessä elämisen tapa. Parisuhteen muuttuneet käytännöt ovat haaste kirkolle: sen on tasapainoiltava perinteeseen pitäytymisen ja uudistusten välillä. Tähän asti kirkko on pienellä viiveellä uudistanut opetustaan sallivammaksi. Tutkimus selvittää, miten suomalaiset teologit suhtautuvat parisuhteen kysymyksiin. Tutkimusta varten on haastateltu seurakuntapappeja, perheneuvojia ja teologian opiskelijoita. Teologien käsitykset parisuhteen kysymyksistä vaihtelevat paljon. Toisena ääripäänä on konservatiivinen, lähelle katolisen kirkon käsityksiä tuleva malli. Toisena ääripäänä on liberaali malli, joka on yhdenmukainen nykykulttuurin käsitysten kanssa.

Lisätiedot

Kuvaus Entisestä perhekeskeisyydestä on nykyaikana siirrytty parisuhdekeskeisyyteen. Tämän ihmissuhteen varaan koko perhe rakentuu. Parisuhteet ovat myös monimuotoistuneet. Avioliitto ei ole enää ainoa yhdessä elämisen tapa. Parisuhteen muuttuneet käytännöt ovat haaste kirkolle: sen on tasapainoiltava perinteeseen pitäytymisen ja uudistusten välillä. Tähän asti kirkko on pienellä viiveellä uudistanut opetustaan sallivammaksi. Tutkimus selvittää, miten suomalaiset teologit suhtautuvat parisuhteen kysymyksiin. Tutkimusta varten on haastateltu seurakuntapappeja, perheneuvojia ja teologian opiskelijoita. Teologien käsitykset parisuhteen kysymyksistä vaihtelevat paljon. Toisena ääripäänä on konservatiivinen, lähelle katolisen kirkon käsityksiä tuleva malli. Toisena ääripäänä on liberaali malli, joka on yhdenmukainen nykykulttuurin käsitysten kanssa.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Kiiski, Jouko
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 280
ISBN 951693272X
Ilmestymisvuosi 2006
Painos 1
Tilausnumero 8294638
Asiasanat avioliitto, kristillinen etiikka, käsitykset, parisuhde, perhe, seksuaalisuus, seurustelu, teologit, tietokirjallisuus, Kristillinen etiikka
Alanimike 8294638

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Rajallinen rakkaus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot