Positiivinen suhtautuminen edesauttaa kehittymistä" - Riitta Käyhkö

ammattikorkeakoulu asiantuntijuuden kehittäjänä opiskelijoiden käsityksen mukaan

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

52,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Käyhkö, Riitta
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 193

Lisätiedot

Tutkimukseni käsittelee asiantuntijuuden kehittymistä ammattikorkeakoulussa ja muodostuu kolmesta osasta. Ensimmäisessä osassa tarkastelen asiantuntijuutta ja asiantuntijuuden kehittymistä sekä oppimisympäristöä koskevia teorioita ja malleja. Teoriatausta on yhteinen sitä seuraaville kahdelle empiiriselle tutkimukselle. Etenen kahdessa vaiheessa: kvantitatiivista lähestymistapaa seuraa kvalitatiivinen lähestymistapa. Ensimmäinen tutkimukseni käynnistyi ammattikorkeakoulujen kokeiluvaiheessa. Tavoitteena oli selvittää, millaiseksi opiskelijat hahmottavat ammattikorkeakoulun oppimisympäristönä ja asiantuntijuuden kehittäjänä. Ensimmäisen tutkimuksen kohteena olivat Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun opiskelijat (N =234), joista osa oli opiskelun alkuvaiheessa ja osa päättämässä opintojaan. Tutkimusaineisto kerättiin kyselylomakkeella ja esseekysymyksillä. Ammattikorkeakoulun oppimisympäristön faktorianalyyttinen analyysi tuotti kuusi ulottuvuutta: opetuksen innovatiivisuus, opiskelun tavoitteellisuus vs. vieraantuneisuus, päättötyön haasteellisuus, opiskelun ulkoiset resurssit, opiskelun vaativuus ja yksiköiden yhteistyö eli synergia. Opiskeluympäristöä koskevissa käsityksissä ilmeni kiinnostavia eroja eri koulutusalojen ja opintojen eri vaiheissa opiskelevien välillä.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimukseni käsittelee asiantuntijuuden kehittymistä ammattikorkeakoulussa ja muodostuu kolmesta osasta. Ensimmäisessä osassa tarkastelen asiantuntijuutta ja asiantuntijuuden kehittymistä sekä oppimisympäristöä koskevia teorioita ja malleja. Teoriatausta on yhteinen sitä seuraaville kahdelle empiiriselle tutkimukselle. Etenen kahdessa vaiheessa: kvantitatiivista lähestymistapaa seuraa kvalitatiivinen lähestymistapa. Ensimmäinen tutkimukseni käynnistyi ammattikorkeakoulujen kokeiluvaiheessa. Tavoitteena oli selvittää, millaiseksi opiskelijat hahmottavat ammattikorkeakoulun oppimisympäristönä ja asiantuntijuuden kehittäjänä. Ensimmäisen tutkimuksen kohteena olivat Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun opiskelijat (N =234), joista osa oli opiskelun alkuvaiheessa ja osa päättämässä opintojaan. Tutkimusaineisto kerättiin kyselylomakkeella ja esseekysymyksillä. Ammattikorkeakoulun oppimisympäristön faktorianalyyttinen analyysi tuotti kuusi ulottuvuutta: opetuksen innovatiivisuus, opiskelun tavoitteellisuus vs. vieraantuneisuus, päättötyön haasteellisuus, opiskelun ulkoiset resurssit, opiskelun vaativuus ja yksiköiden yhteistyö eli synergia. Opiskeluympäristöä koskevissa käsityksissä ilmeni kiinnostavia eroja eri koulutusalojen ja opintojen eri vaiheissa opiskelevien välillä.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Käyhkö, Riitta
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 193
ISBN 9789524841122
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8351547
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat ammattikorkeakoulut, asiantuntijuus, opiskelijat, oppimisympäristö, pedagogiikka, tietokirjallisuus, Yliopistot korkeakoulut
Alanimike 8351547

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Positiivinen suhtautuminen edesauttaa kehittymistä"

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot