Pohjoinen hiippakunta - Hannu Mustakallio

Kuopion-Oulun hiippakunnan historia 1850-1939

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

21,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Mustakallio, Hannu
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 544

Lisätiedot

Kuopion hiippakunta perustettiin maan kolmantena hiippakuntana maaliskuussa 1850. Alueellisesti se käsitti Kuopion ja Oulun läänit. Mittava teos selvittää Kuopion-Oulun hiippakunnan vaiheet sen koko olemassaolon ajalta, keisari Nikolai I:n byrokraattiselta kaudelta itsenäisen Suomen kolmannelle vuosikymmenelle saakka. Teos luo laajan ja yksityiskohdiltaan rikkaan katsauksen pohjoisen hiippakunnan historiaan sivistys-, aate- ja poliittishistoriallisesta näkökulmasta. Keskeistä osaa esittää muun muassa Kuopiosta 1849 lähteneen J. V. Snellmanin suomalaisuusohjelman toteuttaminen, ja suomalaiskansallisen aatteen leviäminen yhteiskunnan eri tasoilla. Teos tarkastelee myös hiippakuntaa johtaneiden piispojen, tuomiokapitulin viranhaltijoiden ja luottamusmiesten historiaa. Se kuvaa seurakunnallisen organisaation kehitystä sekä esimerkiksi suomalaisen diakoniatyön liikkeellelähtöä. Vanha Kuopion-Oulun hiippakunta lakkasi olemasta vappuna 1939. Oulun hiippakunta jatkoi toimintaansa alueeltaan supistettuna, ja Kuopiosta tuli oma hiippakuntakeskuksensa. Nykyisen Kuopion hiippakunnan perustamisesta tuleekin vuonna 2009 kuluneeksi 70 vuotta. Teos on ensimmäinen yhden kirjoittajan laatima hiippakuntahistoria Suomessa. Se perustuu laajaan ja monipuoliseen lähdeaineistoon.

Lisätiedot

Kuvaus Kuopion hiippakunta perustettiin maan kolmantena hiippakuntana maaliskuussa 1850. Alueellisesti se käsitti Kuopion ja Oulun läänit. Mittava teos selvittää Kuopion-Oulun hiippakunnan vaiheet sen koko olemassaolon ajalta, keisari Nikolai I:n byrokraattiselta kaudelta itsenäisen Suomen kolmannelle vuosikymmenelle saakka. Teos luo laajan ja yksityiskohdiltaan rikkaan katsauksen pohjoisen hiippakunnan historiaan sivistys-, aate- ja poliittishistoriallisesta näkökulmasta. Keskeistä osaa esittää muun muassa Kuopiosta 1849 lähteneen J. V. Snellmanin suomalaisuusohjelman toteuttaminen, ja suomalaiskansallisen aatteen leviäminen yhteiskunnan eri tasoilla. Teos tarkastelee myös hiippakuntaa johtaneiden piispojen, tuomiokapitulin viranhaltijoiden ja luottamusmiesten historiaa. Se kuvaa seurakunnallisen organisaation kehitystä sekä esimerkiksi suomalaisen diakoniatyön liikkeellelähtöä. Vanha Kuopion-Oulun hiippakunta lakkasi olemasta vappuna 1939. Oulun hiippakunta jatkoi toimintaansa alueeltaan supistettuna, ja Kuopiosta tuli oma hiippakuntakeskuksensa. Nykyisen Kuopion hiippakunnan perustamisesta tuleekin vuonna 2009 kuluneeksi 70 vuotta. Teos on ensimmäinen yhden kirjoittajan laatima hiippakuntahistoria Suomessa. Se perustuu laajaan ja monipuoliseen lähdeaineistoon.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Kirjapaja
Tekijä Mustakallio, Hannu
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 544
ISBN 9789516079748
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 1
Tilausnumero 8338323
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 1850-1939, evankelis-luterilainen kirkko, hiippakunnat, hiippakuntahallinto, historia, kirkon hallinto, papisto, piispat, Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Kuopion hiippakunta, Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Oulun hiippakunta, tietokirjallisuu
Alanimike 8338323

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Pohjoinen hiippakunta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot