Paikkasidos elämäntavassa ja elämänkulussa - maaseutu ja kaupunki yhden ikäryhmän kokemana - Susanna Hyväri

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

52,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Hyväri, Susanna
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 169

Lisätiedot

Tutkimuksessa paneudutaan paikkasidoksen merkityksiin elämäntavan ja elämänkulun näkökulmista ja annetaan kysymyksiin uusia sosiaalitieteellisiä ja -poliittisia tulkintoja. Tutkimus tuo esiin, kuinka paikkasidos syntyy ja muuttuu paikkaan kiinnittyneen elämäntavan ja elämänkulun välisenä vuorovaikutuksena. Erityisesti paikkasidos tulee näkyviin varhaislapsuuden ja nuoruuden elämänvaiheiden kuvauksissa. Maaseudulla ja kaupungissa omaksutuissa sosiaalisuuden muodoissa on merkittäviä eroja. Maaseudulla kiinnitytään yhteisön jäsenyyteen. Vastuu toisista korostuu, omia tarpeita ja toiveita käsitellään osana perheyhteisöä. Kaupungissa kiinnitytään jo varhain yksilöllisyyteen ja sitä vahvistaviin kilpailullisiin asemiin. Kaupunkilaisten identiteetti rakentuu ennen muuta erilaisten sosiaalisten ryhmienjäsenyyden kautta. Paikkasidoksen merkitys voi vähentyä aikuiselämän eri vaiheissa, mutta sillä on merkitystä koulutuksellisissa valinnoissa, työuralla suuntautumisessa ja perheiden elämäntapojen muotoutumisessa.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimuksessa paneudutaan paikkasidoksen merkityksiin elämäntavan ja elämänkulun näkökulmista ja annetaan kysymyksiin uusia sosiaalitieteellisiä ja -poliittisia tulkintoja. Tutkimus tuo esiin, kuinka paikkasidos syntyy ja muuttuu paikkaan kiinnittyneen elämäntavan ja elämänkulun välisenä vuorovaikutuksena. Erityisesti paikkasidos tulee näkyviin varhaislapsuuden ja nuoruuden elämänvaiheiden kuvauksissa. Maaseudulla ja kaupungissa omaksutuissa sosiaalisuuden muodoissa on merkittäviä eroja. Maaseudulla kiinnitytään yhteisön jäsenyyteen. Vastuu toisista korostuu, omia tarpeita ja toiveita käsitellään osana perheyhteisöä. Kaupungissa kiinnitytään jo varhain yksilöllisyyteen ja sitä vahvistaviin kilpailullisiin asemiin. Kaupunkilaisten identiteetti rakentuu ennen muuta erilaisten sosiaalisten ryhmienjäsenyyden kautta. Paikkasidoksen merkitys voi vähentyä aikuiselämän eri vaiheissa, mutta sillä on merkitystä koulutuksellisissa valinnoissa, työuralla suuntautumisessa ja perheiden elämäntapojen muotoutumisessa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Diakonia-ammattikorkeakoulu
Tekijä Hyväri, Susanna
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-9919
Sivumäärä 169
ISBN 9789524930369
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8352051
Asiasanat asuinpaikat, elämänhistoria, elämänkaari, elämäntapa, kasvuympäristö, kaupungit, maaseutu, paikallisyhteisöt, paikka, sidonnaisuus, tietokirjallisuus, Elämäntapojen sosiologia
Alanimike 8352051

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Paikkasidos elämäntavassa ja elämänkulussa - maaseutu ja kaupunki yhden ikäryhmän kokemana

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot