Paikallisten toimintaryhmien aluetaloudelliset vaikutukset -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

67,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 100

Lisätiedot

Maaseudun omaehtoinen, asukaslähtöinen paikallinen kehittäminen on Suomessa ja koko EU:ssa organisoitu niin sanotuille paikallisille toimintaryhmille. Toimintaryhmätyötä on tutkittu paljon erityisesti alueellisen kehittämisen ja maaseudun kehittämisen toimintatapana, ja se on saanut menetelmänä runsaasti tunnustusta. Sen sijaan toimintaryhmien vaikutuksia alueensa talouteen ei ole juuri tieteellisesti tutkittu. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten toimintaryhmien kautta rahoitetut vaikuttavat toiminta-alueensa talouteen ja miten näitä vaikutuksia voidaan mitata. Teoreettisena viitekehyksenä on Maailmanpankin pääomaluokitus (fyysinen, inhimillinen ja sosiaalinen pääoma sekä luontopääoma, johon tässä sisällytetään myös kulttuuripääoma sekä arvioinnin looginen viitekehys. Tutkimuksessa luodaan malli toimintaryhmien kautta toteutettujen hankkeiden vaikutusketjuista alueensa talouteen ja sovelletaan sitä neljään paikalliseen toimintaryhmään Suomessa. hankkeet jaotellaan mallissa yritystukihankkeisiin sekä elinkeinollisiin ja yhteisöllisiin kehittämishankkeisiin.

Lisätiedot

Kuvaus Maaseudun omaehtoinen, asukaslähtöinen paikallinen kehittäminen on Suomessa ja koko EU:ssa organisoitu niin sanotuille paikallisille toimintaryhmille. Toimintaryhmätyötä on tutkittu paljon erityisesti alueellisen kehittämisen ja maaseudun kehittämisen toimintatapana, ja se on saanut menetelmänä runsaasti tunnustusta. Sen sijaan toimintaryhmien vaikutuksia alueensa talouteen ei ole juuri tieteellisesti tutkittu. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten toimintaryhmien kautta rahoitetut vaikuttavat toiminta-alueensa talouteen ja miten näitä vaikutuksia voidaan mitata. Teoreettisena viitekehyksenä on Maailmanpankin pääomaluokitus (fyysinen, inhimillinen ja sosiaalinen pääoma sekä luontopääoma, johon tässä sisällytetään myös kulttuuripääoma sekä arvioinnin looginen viitekehys. Tutkimuksessa luodaan malli toimintaryhmien kautta toteutettujen hankkeiden vaikutusketjuista alueensa talouteen ja sovelletaan sitä neljään paikalliseen toimintaryhmään Suomessa. hankkeet jaotellaan mallissa yritystukihankkeisiin sekä elinkeinollisiin ja yhteisöllisiin kehittämishankkeisiin.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus
Toimittaja Voutilainen, Olli - Tapio-Biström, Marja-Liisa
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1458-5073
Sivumäärä 100
ISBN 9789524871082
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8351790
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat alueelliset vaikutukset, aluekehitys, aluetalous, arviointi, hankkeet, järjestöt, kehittäminen, maaseutu, paikallistalous, taloudelliset vaikutukset, tietokirjallisuus, toimintaryhmät, vaikuttavuus, Talouspolitiikka Taloudell.rak
Alanimike 8351790

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Paikallisten toimintaryhmien aluetaloudelliset vaikutukset

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot