Ondska - individuell och kulturell projektion - Febe Orest

filmuppleverser analyserade enligt den analytiska psykologin

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

36,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Orest, Febe
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 253

Lisätiedot

Näst intill dagligen tar vi del av olika typer av medierade våldshandlingar och bl.a. sådana som benämns attentat av självmordsbombare. De våldshandlingarna får också religiösa och etniska förtecken. Men vad är det som sker inom människan när hon tar del av det medierade våldet och framföraallt sådant våld som är definierat som terrorism? Med grund i människors egna upplevelser, känslor och tankar lyfter den här studien av filmreception fram komplexiteten i människors tolkning av en självbombare. Filmen i fråga är Möte med ondskan av Johan Lindfors Bergman och Reza parza. Studein baserar sig på en undersökning av vad flera olika grupper uppfattat och upplevt. De personer som har deltagit i studien har skrivit om filmen utifrån frågorna: Vad såg du? Hur upfattade du filmen? Vad kände du när du såg filmen? Med utgångspunkt i hermeneutisk metod och symbolteorie lyfts stereotypiers roll i receptionen fram. För att ytterligare belysa djupare skikt av receptionen stöder sig studien även på rollteorie som kombineras med den analytiska psykologin. Här stiger arketypernas rol fram på deninre scenen.

Lisätiedot

Kuvaus Näst intill dagligen tar vi del av olika typer av medierade våldshandlingar och bl.a. sådana som benämns attentat av självmordsbombare. De våldshandlingarna får också religiösa och etniska förtecken. Men vad är det som sker inom människan när hon tar del av det medierade våldet och framföraallt sådant våld som är definierat som terrorism? Med grund i människors egna upplevelser, känslor och tankar lyfter den här studien av filmreception fram komplexiteten i människors tolkning av en självbombare. Filmen i fråga är Möte med ondskan av Johan Lindfors Bergman och Reza parza. Studein baserar sig på en undersökning av vad flera olika grupper uppfattat och upplevt. De personer som har deltagit i studien har skrivit om filmen utifrån frågorna: Vad såg du? Hur upfattade du filmen? Vad kände du när du såg filmen? Med utgångspunkt i hermeneutisk metod och symbolteorie lyfts stereotypiers roll i receptionen fram. För att ytterligare belysa djupare skikt av receptionen stöder sig studien även på rollteorie som kombineras med den analytiska psykologin. Här stiger arketypernas rol fram på deninre scenen.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Åbo Akademis Förlag
Tekijä Orest, Febe
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 253
ISBN 9789517654982
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 1
Tilausnumero 8339833
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat aiheet, analyyttinen psykologia, elokuva, elokuvat, itsemurhaiskut, pahuus, terrorismi, terroristit, tietokirjallisuus, tulkinta, vastaanotto, väkivalta, Psykologia
Alanimike 8339833

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ondska - individuell och kulturell projektion

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot