Nuorten nuuskaaminen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta - Satu Liimakka

Yhteistä linjaa etsimässä?

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

24,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Liimakka, Satu - Ollila, Hanna - Ruokolainen, Otto - Sandström, Patrick - Heloma, Antero
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 77

Lisätiedot

Nuuskan suosio on kasvanut viime vuosina nuorten keskuudessa. Vaikka monet toimijat työskentelevät aktiivisesti tupakoinnin ehkäisemiseksi, tiedetään kuitenkin vähän siitä, miten nuuska on huomioitu nuorille kohdennetuissa toimissa ja viestinnässä. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaiset, mukaan lukien suun terveydenhuollon ammattilaiset, kohtaavat valtaosan nuorista säännöllisesti määräaikaistarkastuksissa. Tässä tutkimuksessa selvitettiin heidän näkemyksiään nuuskasta ja nuorten nuuskaamisesta sekä heidän toimenpiteitään nuorten nuuskaamisen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Haastatellut ammattilaiset pitivät nuuskaa terveydelle haitallisena, mutta heidän näkemyksensä tupakoinnin terveyshaitoista olivat yhteneväisemmät verrattuna nuuskaan. Myös kulttuurisia eroja esiintyy. Ammattilaisten mukaan nuuskaamiseen puuttumista estää sekä resurssien että tahdon puute: aihetta ei koeta riittävän tärkeäksi ja toisaalta puuttuu aikaa, tietoa ja työvälineitä. Tulokset ovat erityisen hyödyllisiä erityisesti koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä suun terveydenhuollon kehitystyöhön. Raportti sopii sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä nuorten parissa työskenteleville.

Lisätiedot

Kuvaus Nuuskan suosio on kasvanut viime vuosina nuorten keskuudessa. Vaikka monet toimijat työskentelevät aktiivisesti tupakoinnin ehkäisemiseksi, tiedetään kuitenkin vähän siitä, miten nuuska on huomioitu nuorille kohdennetuissa toimissa ja viestinnässä. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaiset, mukaan lukien suun terveydenhuollon ammattilaiset, kohtaavat valtaosan nuorista säännöllisesti määräaikaistarkastuksissa. Tässä tutkimuksessa selvitettiin heidän näkemyksiään nuuskasta ja nuorten nuuskaamisesta sekä heidän toimenpiteitään nuorten nuuskaamisen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Haastatellut ammattilaiset pitivät nuuskaa terveydelle haitallisena, mutta heidän näkemyksensä tupakoinnin terveyshaitoista olivat yhteneväisemmät verrattuna nuuskaan. Myös kulttuurisia eroja esiintyy. Ammattilaisten mukaan nuuskaamiseen puuttumista estää sekä resurssien että tahdon puute: aihetta ei koeta riittävän tärkeäksi ja toisaalta puuttuu aikaa, tietoa ja työvälineitä. Tulokset ovat erityisen hyödyllisiä erityisesti koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä suun terveydenhuollon kehitystyöhön. Raportti sopii sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä nuorten parissa työskenteleville.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Liimakka, Satu - Ollila, Hanna - Ruokolainen, Otto - Sandström, Patrick - Heloma, Antero
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0070
Sivumäärä 77
ISBN 9789523024205
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8349591
Kuvitus " - Taulukoita, väri" -
Asiasanat ennaltaehkäisy, kouluterveydenhuolto, käsitykset, käyttö, nuoret, nuuska, opiskeluterveydenhuolto, suun terveydenhuolto, terveydenhuoltohenkilöstö, tietokirjallisuus, tupakointi
Alanimike 8349591

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Nuorten nuuskaaminen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot