Normaali narkomaani? - Mai Peltoniemi

kokemustutkimus huumeriippuvuudesta, hoidosta ja toipumisesta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

52,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Peltoniemi, Mai
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 98

Lisätiedot

Tutkimuksen tavoitteena on tuoda esiin psykososiaalisen lääkkeettömän päihdehoidon näkökulma, vähentää leimautumista ja ennakkoluuloja sekä antaa toivoa toipumisen mahdollisuuksiin. Aihe on ajankohtainen sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisen kannalta hyvin monella eri tasolla. Päihdepalvelujen kehittämisessä halutaan kiinnittää enemmän huomiota asiakkaan ja palvelun käyttäjän kokemukseen ja asiantuntijuuteen. Tutkimusmenetelmänä kokemustutkimus haastaa dialogiin perinteisen tieteellisen tiedon "toisen", kokemukseen perustuvan tiedon kanssa. Päihde- ja huumeriippuvuudet ovat lisääntyneet, mikä näkyy sosiaalialan työssä yhä haasteellisempina asiakkaiden elämäntilanteina. Huumehoito on vahvasti medikalisoitunut. Tutkimus tuo ansiokkaasti esille psykososiaalisen tuen merkityksen toipumisprosessissa. Talentian ammattieettinen lautakunta lausuu palkitsemastaan tutkimuksesta, että se on "erittäin koskettava, syvälle ihmisyyteen ja ihmisarvoon tuotu oma kokemus tekijän riippuvuudesta, hoidosta ja toipumisprosessista. Päihdeongelman ja kuntoutuksen tarkastelu toipuneen käyttäjän näkökulmasta avaa uutta ja syvällisempää ymmärrystä alan ammattilaisille. Tutkimus yhdistää hienosti kokemusasiantuntijuuden ja ammatillisuuden sekä kokemustiedon ja tutkimuksen". Työn kautta tulee hyvin esille asiakaslähtöisyyden vaade sosiaalityön ammattilaiselle. Tekijän oma toipuminen tuo ilon ja toivon vahvan elementin niin narkomaaneille, heidän läheisilleen kuin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisillekin.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimuksen tavoitteena on tuoda esiin psykososiaalisen lääkkeettömän päihdehoidon näkökulma, vähentää leimautumista ja ennakkoluuloja sekä antaa toivoa toipumisen mahdollisuuksiin. Aihe on ajankohtainen sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisen kannalta hyvin monella eri tasolla. Päihdepalvelujen kehittämisessä halutaan kiinnittää enemmän huomiota asiakkaan ja palvelun käyttäjän kokemukseen ja asiantuntijuuteen. Tutkimusmenetelmänä kokemustutkimus haastaa dialogiin perinteisen tieteellisen tiedon "toisen", kokemukseen perustuvan tiedon kanssa. Päihde- ja huumeriippuvuudet ovat lisääntyneet, mikä näkyy sosiaalialan työssä yhä haasteellisempina asiakkaiden elämäntilanteina. Huumehoito on vahvasti medikalisoitunut. Tutkimus tuo ansiokkaasti esille psykososiaalisen tuen merkityksen toipumisprosessissa. Talentian ammattieettinen lautakunta lausuu palkitsemastaan tutkimuksesta, että se on "erittäin koskettava, syvälle ihmisyyteen ja ihmisarvoon tuotu oma kokemus tekijän riippuvuudesta, hoidosta ja toipumisprosessista. Päihdeongelman ja kuntoutuksen tarkastelu toipuneen käyttäjän näkökulmasta avaa uutta ja syvällisempää ymmärrystä alan ammattilaisille. Tutkimus yhdistää hienosti kokemusasiantuntijuuden ja ammatillisuuden sekä kokemustiedon ja tutkimuksen". Työn kautta tulee hyvin esille asiakaslähtöisyyden vaade sosiaalityön ammattilaiselle. Tekijän oma toipuminen tuo ilon ja toivon vahvan elementin niin narkomaaneille, heidän läheisilleen kuin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisillekin.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Diakonia-ammattikorkeakoulu
Tekijä Peltoniemi, Mai
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-9927
Sivumäärä 98
ISBN 9789524931502
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 1
Tilausnumero 8352072
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat hoito, huumeet, huumeongelmat, kokemukset, käyttäjät, käyttö, narkomaanit, riippuvuus, tietokirjallisuus, toipuminen, Päihdepolitiikka
Alanimike 8352072

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Normaali narkomaani?

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot