Niiles-Jounin saamelaisia makuja - Niiles-Jouni Aikio

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

31,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Aikio, Niiles-Jouni - Marjomaa, Anne - Kurula, Timo
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2006
  • Sivut: 55

Lisätiedot

"Saamelainen poromies ja joikaaja Niiles-Jouni syntyi 1947 savusaunassa Inarin Lemmenjoella. Ivalon-Matista Niiles-Jouni on lähtenyt porotöiden salliessa esiintymiskeikoille ympäri maailmaa: Tokio, Osaka, Milano, Moskova ja paljon muitakin paikkoja on joikattu. Niiles-Jouni on säveltänyt, sovittanut ja sanoittanut lukuisia joikuja myös muille taiteilijoille. Ainutlaatuinen saamelainen joiku on tämän myötä levinnyt laajalti ympäri maailmaa. Saamelainen ruoka-aitta on aina koostunut metsän, maan ja veden antimista. Poro on lisäksi antanut saamelaisille ja muillekin pohjoisen alueen luonnonkansoille kaiken tarvittavan. Yhdessä elämänkumppaninsa Annen ja poikansa Anten kanssa Niiles-Jouni on jo vuosia tutustuttanut monia kotimaisia ja ulkomaisia Lapin kävijöitä saamelaiseen elämäntapaan. Kasvaneen suosion myötä Niiles-Jouni avasi perinteisen saamelaisen ruokapaikan Saamen Kammin helmikuussa 2005 Kittilän Levillä."

Lisätiedot

Kuvaus "Saamelainen poromies ja joikaaja Niiles-Jouni syntyi 1947 savusaunassa Inarin Lemmenjoella. Ivalon-Matista Niiles-Jouni on lähtenyt porotöiden salliessa esiintymiskeikoille ympäri maailmaa: Tokio, Osaka, Milano, Moskova ja paljon muitakin paikkoja on joikattu. Niiles-Jouni on säveltänyt, sovittanut ja sanoittanut lukuisia joikuja myös muille taiteilijoille. Ainutlaatuinen saamelainen joiku on tämän myötä levinnyt laajalti ympäri maailmaa. Saamelainen ruoka-aitta on aina koostunut metsän, maan ja veden antimista. Poro on lisäksi antanut saamelaisille ja muillekin pohjoisen alueen luonnonkansoille kaiken tarvittavan. Yhdessä elämänkumppaninsa Annen ja poikansa Anten kanssa Niiles-Jouni on jo vuosia tutustuttanut monia kotimaisia ja ulkomaisia Lapin kävijöitä saamelaiseen elämäntapaan. Kasvaneen suosion myötä Niiles-Jouni avasi perinteisen saamelaisen ruokapaikan Saamen Kammin helmikuussa 2005 Kittilän Levillä."
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Kassiopeia Finland
Tekijä Aikio, Niiles-Jouni - Marjomaa, Anne - Kurula, Timo
Kuvittaja Talme, Arto - Koski, Sauli
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 55
ISBN 9529965508
Ilmestymisvuosi 2006
Painos 1
Tilausnumero 8328617
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat keittokirjat, Lappi, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, ruokaperinne, saamelaiset, tietokirjallisuus, Ruuanvalmistus Ruokakulttuuri
Alanimike 8328617

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Niiles-Jounin saamelaisia makuja

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot