Naistutkijana Venäjän kentillä -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 225

Lisätiedot

Miten sukupuoli, seksuaalisuus ja suomalaisuus punoutuvat toisiinsa? Nämä kysymykset yhdistävät tutkijoita, jotka liikkuvat mikrotason kenttätöissä Venäjän kylissä ja kaupungeissa, pienyhteisöjen, liikkeiden ja instituutioiden parissa. Matkalla ollaan sekä henkisesti että fyysisesti, pitkiä aikoja ja toistuvasti vuosien mittaan. Pääosassa ovat naiset, jotka kohtaavat toisensa paikallisina toimijoina ja kenttätutkijoina. Tutkimuskohteina ovat naisten pyörittämä arki, "pieni politiikka", kolmas sektori ja kansalaisyhteiskunta, jotka makrotason tarkasteluissa harvoin saavat huomiota. Artikkelikokoelma jakautuu kolmeen ajalliseen ja temaattiseen kokonaisuuteen: 1. Neuvostokaudelta transitioon ja nykypäivään, 2. Prostituutio suomalaisuuden ja sukupuolen leikkauspisteenä 3. Tutkija - sisä- vai ulkopuolinen toimija? Kirjoittajat ovat kulttuurin ja yhteiskunnan asiantuntijoita: antropologian, kansatieteen, politiikan tutkimuksen, sosiaalityön, sosiologian ja uskontotieteen tutkijoita. Kirjan toimittajat Meri Kulmala ja Aino Saarinen työskentelevät Aleksanteri-instituutissa Hyvinvointi, sukupuoli ja toimijuus 2000-luvun Venäjällä -tutkimushankkeessa.

Lisätiedot

Kuvaus Miten sukupuoli, seksuaalisuus ja suomalaisuus punoutuvat toisiinsa? Nämä kysymykset yhdistävät tutkijoita, jotka liikkuvat mikrotason kenttätöissä Venäjän kylissä ja kaupungeissa, pienyhteisöjen, liikkeiden ja instituutioiden parissa. Matkalla ollaan sekä henkisesti että fyysisesti, pitkiä aikoja ja toistuvasti vuosien mittaan. Pääosassa ovat naiset, jotka kohtaavat toisensa paikallisina toimijoina ja kenttätutkijoina. Tutkimuskohteina ovat naisten pyörittämä arki, "pieni politiikka", kolmas sektori ja kansalaisyhteiskunta, jotka makrotason tarkasteluissa harvoin saavat huomiota. Artikkelikokoelma jakautuu kolmeen ajalliseen ja temaattiseen kokonaisuuteen: 1. Neuvostokaudelta transitioon ja nykypäivään, 2. Prostituutio suomalaisuuden ja sukupuolen leikkauspisteenä 3. Tutkija - sisä- vai ulkopuolinen toimija? Kirjoittajat ovat kulttuurin ja yhteiskunnan asiantuntijoita: antropologian, kansatieteen, politiikan tutkimuksen, sosiaalityön, sosiologian ja uskontotieteen tutkijoita. Kirjan toimittajat Meri Kulmala ja Aino Saarinen työskentelevät Aleksanteri-instituutissa Hyvinvointi, sukupuoli ja toimijuus 2000-luvun Venäjällä -tutkimushankkeessa.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Helsingin yliopisto
Toimittaja Kulmala, Meri - Saarinen, Aino
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1796-3192
Sivumäärä 225
ISBN 9789521065668
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8342798
Asiasanat Baltia, kenttätyö, Latvia, naiset, naiseus, naiskauppa, naistutkimus, parisuhdeväkivalta, prostituutio, sukupuoli, suomalaiset, tiedenaiset, tietokirjallisuus, tutkijat, tutkimustyö, uuspakanuus, Venäjä, Viro, Tiedepolitiikka
Alanimike 8342798

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Naistutkijana Venäjän kentillä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot