Näin selätät turhat herkut ja houkutukset -

kuusi keinoa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

17,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 30

Lisätiedot

Moni meistä kamppailee erilaisten houkutusten kanssa, olipa kyseessä sitten herkut, pelit, shoppailu Runsauden maailmassa on vaikea pysyä kohtuuden rajoissa ja mielitekoja on usein mahdotonta vastustaa. Tämä lyhyt opas perustuu tutkimustietoon lasten ja nuorten ruokahoukutuksista ja tavoista, joilla niitä voi hallita itsesäätelyn keinoin. Itsesäätelykyky kehittyy lapsen ja nuoren kasvaessa ja kehittyessä, mutta ei välttämättä koskaan "tule valmiiksi". Sitä pitää harjoittaa kuten lihasta ja se väsyy kuten lihas. Opas esittelee kuusi erilaista keinoa houkutusten selättämiseen. Keinot etenevät asteittain kohti aktiivista, tietoista itsesäätelykyvyn harjoittamista ja hyödyntämistä. Keinojen soveltuvuus paranee siksi lapsilla iän myötä. Esitetyt keinot eivät sulje toisiaan pois eikä pyrkimyksenä ole toisaalta käyttää niitä kaikkia jatkuvasti. Opas on tarkoitettu työkalupakiksi, josta voidaan poimia eri kehitysvaiheisiin ja elämäntilanteisiin sopivat menetelmät. Teos soveltuu paitsi ruokahoukutusten hallinnasta kiinnostuneille nuorille ja heidän vanhemmilleen, myös kenelle tahansa omasta tai läheistensä itsesäätelykyvystä ja hyvinvoinnista kiinnostuneelle lukijalle.

Lisätiedot

Kuvaus Moni meistä kamppailee erilaisten houkutusten kanssa, olipa kyseessä sitten herkut, pelit, shoppailu Runsauden maailmassa on vaikea pysyä kohtuuden rajoissa ja mielitekoja on usein mahdotonta vastustaa. Tämä lyhyt opas perustuu tutkimustietoon lasten ja nuorten ruokahoukutuksista ja tavoista, joilla niitä voi hallita itsesäätelyn keinoin. Itsesäätelykyky kehittyy lapsen ja nuoren kasvaessa ja kehittyessä, mutta ei välttämättä koskaan "tule valmiiksi". Sitä pitää harjoittaa kuten lihasta ja se väsyy kuten lihas. Opas esittelee kuusi erilaista keinoa houkutusten selättämiseen. Keinot etenevät asteittain kohti aktiivista, tietoista itsesäätelykyvyn harjoittamista ja hyödyntämistä. Keinojen soveltuvuus paranee siksi lapsilla iän myötä. Esitetyt keinot eivät sulje toisiaan pois eikä pyrkimyksenä ole toisaalta käyttää niitä kaikkia jatkuvasti. Opas on tarkoitettu työkalupakiksi, josta voidaan poimia eri kehitysvaiheisiin ja elämäntilanteisiin sopivat menetelmät. Teos soveltuu paitsi ruokahoukutusten hallinnasta kiinnostuneille nuorille ja heidän vanhemmilleen, myös kenelle tahansa omasta tai läheistensä itsesäätelykyvystä ja hyvinvoinnista kiinnostuneelle lukijalle.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Toimittaja Viialainen, Riitta - Absetz, Pilvikki - Ollila, Hanna
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 30
ISBN 9789523022195
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 21461355
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat elintavat, elämänhallinta, itsesäätely, lapset, muutos, nuoret, painonhallinta, ruokatottumukset, syöminen, terveellisyys, terveyden edistäminen, terveyskasvatus, tietokirjallisuus, Elämänfilosofia Elämäntieto
Alanimike 21461355

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Näin selätät turhat herkut ja houkutukset

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot