Monikulttuurisuus ja uudistuva katsomusaineiden opetus - Tuula Sakaranaho

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Sakaranaho, Tuula - Jamisto, Annukka
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 258

Lisätiedot

Monikulttuurisuus ja uudistuva katsomusaineiden opetus tarjoaa läpileikkauksen katsomusaineiden opetuksen kehitykseen ja nykypäivän tilanteeseen Suomessa. Kirjassa sivutaan enemmistön mukaista uskonnonopetusta ja elämänkatsomustiedon opetusta mutta pääasiallinen paino on suomalaisessa yhteiskunnassa vähemmistössä olevissa uskonnoissa, joista maamme kouluissa opetetaan ainakin ortodoksisuutta, katolisuutta, juutalaisuutta, islamia, buddhalaisuutta ja krishna-uskontoa. Kirjassa tarkastellaan myös monikulttuurista kasvatusta, jonka tarve on tullut ilmeiseksi suomalaisen yhteiskunnan kirjavoitumisen myötä. Kirja on ajankohtainen puheenvuoro uudistuvasta katsomusaineiden opetuksesta ja opettajakoulutuksen tarpeesta nykypäivän monikulttuuristuvassa Suomessa. Kirjan kirjoittajat ovat tutkijoita, virkamiehiä ja opettajia, jotka toimivat valtion, kuntien ja koulujen palveluksessa. Eri näkökulmista kirjoitetut artikkelit valottavat katsomusaineiden uudistamista sekä hallinnollisissa prosesseissa että kentän käytännön tilanteissa. Siksi kirja antaa monipuolisen kuvan haasteista, joita monikulttuurisuus asettaa katsomusaineiden kouluopetukselle. Keskustelu katsomusaineiden opetuksesta on erittäin ajankohtainen uskontotieteessä, joka toimii sekä uskonnonopetuksen että elämänkatsomustiedon taustatieteenä. Uskontotieteen tehtävänä on tutkia ja tuottaa uutta tietoa uskonnoista, katsomuksista ja maailmankuvista. Tämä kirja palvelee omalta osaltaan myös tätä tarkoitusta.

Lisätiedot

Kuvaus Monikulttuurisuus ja uudistuva katsomusaineiden opetus tarjoaa läpileikkauksen katsomusaineiden opetuksen kehitykseen ja nykypäivän tilanteeseen Suomessa. Kirjassa sivutaan enemmistön mukaista uskonnonopetusta ja elämänkatsomustiedon opetusta mutta pääasiallinen paino on suomalaisessa yhteiskunnassa vähemmistössä olevissa uskonnoissa, joista maamme kouluissa opetetaan ainakin ortodoksisuutta, katolisuutta, juutalaisuutta, islamia, buddhalaisuutta ja krishna-uskontoa. Kirjassa tarkastellaan myös monikulttuurista kasvatusta, jonka tarve on tullut ilmeiseksi suomalaisen yhteiskunnan kirjavoitumisen myötä. Kirja on ajankohtainen puheenvuoro uudistuvasta katsomusaineiden opetuksesta ja opettajakoulutuksen tarpeesta nykypäivän monikulttuuristuvassa Suomessa. Kirjan kirjoittajat ovat tutkijoita, virkamiehiä ja opettajia, jotka toimivat valtion, kuntien ja koulujen palveluksessa. Eri näkökulmista kirjoitetut artikkelit valottavat katsomusaineiden uudistamista sekä hallinnollisissa prosesseissa että kentän käytännön tilanteissa. Siksi kirja antaa monipuolisen kuvan haasteista, joita monikulttuurisuus asettaa katsomusaineiden kouluopetukselle. Keskustelu katsomusaineiden opetuksesta on erittäin ajankohtainen uskontotieteessä, joka toimii sekä uskonnonopetuksen että elämänkatsomustiedon taustatieteenä. Uskontotieteen tehtävänä on tutkia ja tuottaa uutta tietoa uskonnoista, katsomuksista ja maailmankuvista. Tämä kirja palvelee omalta osaltaan myös tätä tarkoitusta.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Helsingin yliopisto
Tekijä Sakaranaho, Tuula - Jamisto, Annukka
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-4305
Sivumäärä 258
ISBN 9789521039485
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 10743235
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat elämänkatsomustieto, katsomusaineet, monikulttuurisuus, opettajankoulutus, opetus, tietokirjallisuus, uskonnolliset vähemmistöt, uskonnonopettajat, uskonnot, uskonto, Yleinen uskontotiede
Alanimike 10743235

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Monikulttuurisuus ja uudistuva katsomusaineiden opetus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot