Minä uskon? -

Jumala-usko 2010-luvulla

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

40,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 231

Lisätiedot

Minä uskon? Jumala-usko 2010-luvulla on artikkelikokoelma, jossa pohditaan, mitä uskontunnustuksessa ilmaistu usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee tänään. Miten pappi voi sovittaa suuhunsa niin suuria sanoja kuin Jumala tai Jumalan sana? Mitkä ovat aikamme aatevirtaukset ja keskustelukumppanit? Artikkeleissa käsitellään muun muassa uskon ja tieteen suhdetta, uusateismia, erilaisia Jeesus-kuvia sekä tieteellisen raamatuntutkimuksen ja erilaisten spiritualiteettien asettamia haasteita kirkon uskolle ja työlle. Vuoropuhelu erilaisten aatteiden, arvojen ja vakaumusten kanssa toivottavasti rohkaisee avoimeen ja ennakkoluulottomaan keskusteluun uskon sisällöstä. Kirjoittajat ovat eri tehtävissä toimivia tohtoreita: kirkkoherra Tapio Luoma, dosentit Jyri Komulainen ja Juha Pihkala, tutkijat Kimmo Ketola, Outi Lehtipuu ja Aku Visala sekä professorit Jaana Hallamaa, Gunnar af Hällström, Heikki Kotila, Bernice Sundkvist ja Kari Syreeni. Esipuheen ovat laatineet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat.

Lisätiedot

Kuvaus Minä uskon? Jumala-usko 2010-luvulla on artikkelikokoelma, jossa pohditaan, mitä uskontunnustuksessa ilmaistu usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee tänään. Miten pappi voi sovittaa suuhunsa niin suuria sanoja kuin Jumala tai Jumalan sana? Mitkä ovat aikamme aatevirtaukset ja keskustelukumppanit? Artikkeleissa käsitellään muun muassa uskon ja tieteen suhdetta, uusateismia, erilaisia Jeesus-kuvia sekä tieteellisen raamatuntutkimuksen ja erilaisten spiritualiteettien asettamia haasteita kirkon uskolle ja työlle. Vuoropuhelu erilaisten aatteiden, arvojen ja vakaumusten kanssa toivottavasti rohkaisee avoimeen ja ennakkoluulottomaan keskusteluun uskon sisällöstä. Kirjoittajat ovat eri tehtävissä toimivia tohtoreita: kirkkoherra Tapio Luoma, dosentit Jyri Komulainen ja Juha Pihkala, tutkijat Kimmo Ketola, Outi Lehtipuu ja Aku Visala sekä professorit Jaana Hallamaa, Gunnar af Hällström, Heikki Kotila, Bernice Sundkvist ja Kari Syreeni. Esipuheen ovat laatineet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Toimittaja Hytönen, Maarit
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 231
ISBN 9789516933019
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8339466
Asiasanat ateismi, Jumala, jumalanpalvelus, kristinusko, kristologia, luominen, luonnontieteet, luterilaisuus, Pyhä Henki, saarnat, spiritualiteetti, tietokirjallisuus, usko, uskonnolliset elokuvat, uskontunnustukset, Suomen evankelis-luterilainen
Alanimike 8339466

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Minä uskon?

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot