Merkitysten maailmantorilla -

dosentti Henri Bromsin juhlajulkaisu

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

34,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 194

Lisätiedot

Tämä teos on huomionosoitus "idän tietäjä", dosentti Henri Bromsille ja hänen poikkeuksellisen monipuoliselle elämäntyölleen humanismin ja semiotiikan, tieteen ja runouden palveluksessa. Teoksen sivuilla joukko eri alojen keskeisiä tutkijoita ja kirjoittajia kehittelee edelleen bromsilaisia elämänfilosofisia ja kulttuurintutkimukseen liittyviä teemoja. "Kaikkinainen ihmisten välinen etäisyys katoaa, kun karnevalistinen kulttuuri astuu voimaan. Alamaailma tulee eläväksi ja kääntää 'ylämaailman' päälaelleen. Totuutta etsitään maanteiltä, markkinoilta, kapakoista ja salaisista kulttipaikoista. Äärimmäiset filosofiset kysymykset pyritään testaamaan. Elämänohjeista käydään huutokauppaa. Epävirallinen tietoisuus voittaa virallisen. Nain sekalaisista aineksista koostuu maallinen viisaus. Tästä osa-alueesta ei ennen voinut puhuakaan nyt tätä aluetta voidaan yrittää tuoda rationaalisen piiriin." Henri Broms puolustaa "itäistä ihmistä", joka kuitenkin herkistää korvansa lännen jazzille ja testaa kaikkea sokeaa tehokkuutta ironisen kulttuurisemiotiikan suomin menetelmin.

Lisätiedot

Kuvaus Tämä teos on huomionosoitus "idän tietäjä", dosentti Henri Bromsille ja hänen poikkeuksellisen monipuoliselle elämäntyölleen humanismin ja semiotiikan, tieteen ja runouden palveluksessa. Teoksen sivuilla joukko eri alojen keskeisiä tutkijoita ja kirjoittajia kehittelee edelleen bromsilaisia elämänfilosofisia ja kulttuurintutkimukseen liittyviä teemoja. "Kaikkinainen ihmisten välinen etäisyys katoaa, kun karnevalistinen kulttuuri astuu voimaan. Alamaailma tulee eläväksi ja kääntää 'ylämaailman' päälaelleen. Totuutta etsitään maanteiltä, markkinoilta, kapakoista ja salaisista kulttipaikoista. Äärimmäiset filosofiset kysymykset pyritään testaamaan. Elämänohjeista käydään huutokauppaa. Epävirallinen tietoisuus voittaa virallisen. Nain sekalaisista aineksista koostuu maallinen viisaus. Tästä osa-alueesta ei ennen voinut puhuakaan nyt tätä aluetta voidaan yrittää tuoda rationaalisen piiriin." Henri Broms puolustaa "itäistä ihmistä", joka kuitenkin herkistää korvansa lännen jazzille ja testaa kaikkea sokeaa tehokkuutta ironisen kulttuurisemiotiikan suomin menetelmin.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Toimittaja Inkinen, Sam - Kuusamo, Altti - Ylä-Kotola, Mauri
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1239-0658
Sivumäärä 194
ISBN 9789524842044
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8351557
Asiasanat Hotelli Torni, hotellit, ilmeet, jazz, kalliotaide, kasvot, käännökset, metafilosofia, muotokuvat, runot, saamelaiset, semiotiikka, tietokirjallisuus, Yleiset kokoomateokset
Alanimike 8351557

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Merkitysten maailmantorilla

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot