Mellan idealism och analytisk filosofi -

den moderna filosofin i Finland och Sverige 1880-1950

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

36,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2006
  • Sivut: 282

Lisätiedot

Filosofin i Finland och Sverige har utformats i ständig dialog med impulser utifrån. Genom reception och omtolkning har internationella tankeströmningar anpassats till grannländernas filosofiska kulturer. Ibland har det skett på ett likartat sätt i Finland och i Sverige, men ofta har ländernas olika bakgrunder och förutsättningar bidragit till olika tolkningar av det importerade tankegodset. Georg Henrik von Wright hävdade t.o.m. att den svenska filosofin var på en gång originell och provinsiell, medan den finländska tedde sig mera avantgardistisk. Med Nietzsche, Bergson, Wittgenstein, pragmatismen, fenomenologin och den logiska positivismen som internationella förebilder framlade tidens nordiska intellektuella sin syn på filosofins uppgifter och metoder. I antologin medverkar 10 forskare från Sverige, Finland och Frankrike.

Lisätiedot

Kuvaus Filosofin i Finland och Sverige har utformats i ständig dialog med impulser utifrån. Genom reception och omtolkning har internationella tankeströmningar anpassats till grannländernas filosofiska kulturer. Ibland har det skett på ett likartat sätt i Finland och i Sverige, men ofta har ländernas olika bakgrunder och förutsättningar bidragit till olika tolkningar av det importerade tankegodset. Georg Henrik von Wright hävdade t.o.m. att den svenska filosofin var på en gång originell och provinsiell, medan den finländska tedde sig mera avantgardistisk. Med Nietzsche, Bergson, Wittgenstein, pragmatismen, fenomenologin och den logiska positivismen som internationella förebilder framlade tidens nordiska intellektuella sin syn på filosofins uppgifter och metoder. I antologin medverkar 10 forskare från Sverige, Finland och Frankrike.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Svenska litteratursällskapet i Finland
Toimittaja Nygård, Stefan - Strang, Johan
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0039-6842
Sivumäärä 282
ISBN 9515831369
Ilmestymisvuosi 2006
Painos 1
Tilausnumero 8288168
Asiasanat analyyttinen filosofia, fenomenologia, filosofia, filosofit, historia, idealismi, looginen empirismi, positivismi, pragmatismi, Ruotsi, Suomi, suuntaukset, tietokirjallisuus, vastaanotto, Wienin piiri, Filosofia
Alanimike 8288168

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Mellan idealism och analytisk filosofi

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot