Medeltiden i Vanda och Helsinga socken - Tapio Salminen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

45,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Salminen, Tapio
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 648

Lisätiedot

Tapio Salminens Medeltiden i Vanda och Helsinga socken är ett omfattande historieverk om den nyländska kusten medeltid före grundläggandet av Helsingfors stad år 1550. Vandas område var då en del av Helsinge socken, på 1300- och 1400-talet benämnd Helsinga, vars sociala, kulturella och ekonomiska kontaktnät sträckte sig från Nylands kust till de stora städerna runt Östersjön. Verket är baserat på ett stort antal originalkällor och den senaste vetenskapliga litteraturen samt vänder upp och ner på myter och gamla uppfattningar om områdets medeltida historia. Historiaverket beskriver sockenbornas vardag och öden så som reflekteras i det skrivna källmaterialet och de arkeologiska fynden.

Lisätiedot

Kuvaus Tapio Salminens Medeltiden i Vanda och Helsinga socken är ett omfattande historieverk om den nyländska kusten medeltid före grundläggandet av Helsingfors stad år 1550. Vandas område var då en del av Helsinge socken, på 1300- och 1400-talet benämnd Helsinga, vars sociala, kulturella och ekonomiska kontaktnät sträckte sig från Nylands kust till de stora städerna runt Östersjön. Verket är baserat på ett stort antal originalkällor och den senaste vetenskapliga litteraturen samt vänder upp och ner på myter och gamla uppfattningar om områdets medeltida historia. Historiaverket beskriver sockenbornas vardag och öden så som reflekteras i det skrivna källmaterialet och de arkeologiska fynden.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Vantaan kaupunginmuseo
Tekijä Salminen, Tapio
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 648
ISBN 9789524434898
Ilmestymisvuosi 2015
Alkuteos Vantaan ja Helsingin pitäjän keskiaika
Tilausnumero 8350824
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat arkeologia, asutus, asutushistoria, elinkeinot, Helsingin pitäjä, historia, kauppa, keskiaika, kirkko, kirkkorakennukset, maatalous, Pyhän Laurin kirkko, tietokirjallisuus, uskonto, Uusimaa, Vantaa, Pääkaupunkiseutu
Alanimike 8350824

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Medeltiden i Vanda och Helsinga socken

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot