Mångfaldens kyrka -

evangelisk-lutherska kyrkan i Finlandåren 2004-2007

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

40,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 408

Lisätiedot

I kyrkans fyraårsberättelse beskrivs verksamheten inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland under åren 2004-2007. Kyrkans omvärld förändrades snabbt under redogörelseperioden. Attityderna, värderingarna och livsstilen i samhället förändrades. Engagemanget för traditionella institutioner fortsatte att försvagas. Flyttningsrörelsen var livligare än någonsin. De ändrade kommunstrukturerna förändrade församlingsstrukturerna. Förändringarna märktes i kyrkans verksamhet och perioden präglades därför av kraftfulla satsningar på strategiarbete. Berättelsen beskriver läget inom kyrkan och analyserar de riktningar i vilka kyrkan har utvecklats. Beskrivningarna och analyserna kan ligga till grund för beslut om hur kyrkans och församlingarnas verksamhet ska vidareutvecklas. Boken stöder planerings- och utvecklingsinsatserna på det lokala planet. Som en handbok betjänar berättelsen församlingarna, de förtroendevalda och de anställda inom kyrkan samt medierna. Den kan användas som läro- och tentamensbok och som käll- och referensmaterial för forskning.

Lisätiedot

Kuvaus I kyrkans fyraårsberättelse beskrivs verksamheten inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland under åren 2004-2007. Kyrkans omvärld förändrades snabbt under redogörelseperioden. Attityderna, värderingarna och livsstilen i samhället förändrades. Engagemanget för traditionella institutioner fortsatte att försvagas. Flyttningsrörelsen var livligare än någonsin. De ändrade kommunstrukturerna förändrade församlingsstrukturerna. Förändringarna märktes i kyrkans verksamhet och perioden präglades därför av kraftfulla satsningar på strategiarbete. Berättelsen beskriver läget inom kyrkan och analyserar de riktningar i vilka kyrkan har utvecklats. Beskrivningarna och analyserna kan ligga till grund för beslut om hur kyrkans och församlingarnas verksamhet ska vidareutvecklas. Boken stöder planerings- och utvecklingsinsatserna på det lokala planet. Som en handbok betjänar berättelsen församlingarna, de förtroendevalda och de anställda inom kyrkan samt medierna. Den kan användas som läro- och tentamensbok och som käll- och referensmaterial för forskning.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 408
ISBN 9789516932937
Ilmestymisvuosi 2009
Alkuteos Monikasvoinen kirkko
Painos 1
Tilausnumero 8339461
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 2000-luku, diakonia, ekumenia, evankelis-luterilainen kirkko, herätysliikkeet, jäsenistö, kirkon hallinto, kirkon kasvatustoiminta, kirkon työntekijät, lähetystyö, seurakuntatyö, sielunhoito, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, tietokirjallisuus, uskon
Alanimike 8339461

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Mångfaldens kyrka

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot