Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen - Susanna Nevalainen

Kansallisen strategian arviointi

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

25,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Nevalainen, Susanna - Ollila, Hanna
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 127

Lisätiedot

Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen edellyttää monen toimijan yhteistyötä ja samansuuntaista viestintää. Tässä raportissa kuvataan miten koti, kunta, kirkot ja seurakunnat, apteekit, media ja nuorten tapahtumat, elinkeinoelämä, järjestöt ja valtiovalta ovat onnistuneet kansallisen strategian toteuttamisessa. Strategia on yhtenäistänyt käytäntöjä monin paikoin ja lisännyt savuttomuutta eri toiminta-alueilla. Osa lasten ja nuorten terveen kasvun turvaamisen haasteista, kuten raskaana olevien tupakointi, heikot tukipalvelut nuorten tupakasta vieroitukseen sekä ongelmat tupakointikieltojen toimeenpanossa ammatillisissa oppilaitoksissa, säilyvät yhä ajankohtaisena. Kirjallisia strategioita ja toimintasuosituksia lasten ja nuorten suojaamiseksi tupakan haitoilta on toimitettu Suomessa vuodesta 1996 lähtien. Niissä esitettyjen toimenpide-ehdotusten toteutumista ei kuitenkaan ole aiemmin arvioitu. Nyt arvioitu strategia sisälsi suosituksia vuosille 2010-2013. Tulokset tukevat kuntatoimijoiden, kolmannen sektorin ja valtiovallan tekemää työtä lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistämiseksi. Raportti sopii sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä terveyden edistämisen tai ehkäisevän päihdetyön parissa työskenteleville.

Lisätiedot

Kuvaus Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen edellyttää monen toimijan yhteistyötä ja samansuuntaista viestintää. Tässä raportissa kuvataan miten koti, kunta, kirkot ja seurakunnat, apteekit, media ja nuorten tapahtumat, elinkeinoelämä, järjestöt ja valtiovalta ovat onnistuneet kansallisen strategian toteuttamisessa. Strategia on yhtenäistänyt käytäntöjä monin paikoin ja lisännyt savuttomuutta eri toiminta-alueilla. Osa lasten ja nuorten terveen kasvun turvaamisen haasteista, kuten raskaana olevien tupakointi, heikot tukipalvelut nuorten tupakasta vieroitukseen sekä ongelmat tupakointikieltojen toimeenpanossa ammatillisissa oppilaitoksissa, säilyvät yhä ajankohtaisena. Kirjallisia strategioita ja toimintasuosituksia lasten ja nuorten suojaamiseksi tupakan haitoilta on toimitettu Suomessa vuodesta 1996 lähtien. Niissä esitettyjen toimenpide-ehdotusten toteutumista ei kuitenkaan ole aiemmin arvioitu. Nyt arvioitu strategia sisälsi suosituksia vuosille 2010-2013. Tulokset tukevat kuntatoimijoiden, kolmannen sektorin ja valtiovallan tekemää työtä lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistämiseksi. Raportti sopii sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä terveyden edistämisen tai ehkäisevän päihdetyön parissa työskenteleville.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Nevalainen, Susanna - Ollila, Hanna
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0070
Sivumäärä 127
ISBN 9789523024489
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8349597
Asiasanat arviointi, ehkäisy, lapset (ikäryhmät), nuoret, strategiat, terveyden edistäminen, tietokirjallisuus, tupakoimattomuus, tupakointi
Alanimike 8349597

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot