Langtang - Minne paratiisi on kadonnut - Matti Munnukka

Nepalin Himalajalla pyhien lamojen ja mystisten lumimiesten laaksossa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

37,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Munnukka, Matti
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 152

Lisätiedot

"Langtang - Minne paratiisi on kadonnut" on kertomus matkasta ja vaelluksesta Nepalin Himalajalla aikakaudella, jolloin turismi ei ollut juuri muuttanut perinteistä yhteiskuntaa ja vuoristoteitä ei vielä rakennettu syvälle koskematonta vuoristoa. H. W. Tilman vieraili ensimmäisenä länsimaalaisena Langtangin laaksossa vasta vuonna 1949. Keväällä 1985 oli viimeinen mahdollisuus vaeltaa Trisulinlaaksosta Langtangiin, ennen kuin Dhuncheen ja Syabrubeshiin vievä vuoristotie valmistui. Langtangin retki muuttui silloin kahden viikon vaativasta ja nautinnollisesta vaelluksesta massaretkeilykohteeksi. Nepal on muuttunut tämän jälkeen paratiisista ja Shangri-Lasta poliittisten levottomuuksien, kuningasperheen murhan ja vuosikymmenen mittaisen sisällissodan maaksi. Nämä ei pysäyttäneet kuitenkaan matkailijoiden ja retkeilijöiden tulvaa Nepaliin ja Langtangiin. Sen teki vasta 25. huhtikuuta 2015 Nepalia vavisuttanut iso maanjäristys, joka tuhosi laajoja vuoristoalueita. Maanjäristys tuhosi myös Langtangin laakson ja surmasi puolet sen väestöstä ja monia ulkomaisia retkeilijöitä.

Lisätiedot

Kuvaus "Langtang - Minne paratiisi on kadonnut" on kertomus matkasta ja vaelluksesta Nepalin Himalajalla aikakaudella, jolloin turismi ei ollut juuri muuttanut perinteistä yhteiskuntaa ja vuoristoteitä ei vielä rakennettu syvälle koskematonta vuoristoa. H. W. Tilman vieraili ensimmäisenä länsimaalaisena Langtangin laaksossa vasta vuonna 1949. Keväällä 1985 oli viimeinen mahdollisuus vaeltaa Trisulinlaaksosta Langtangiin, ennen kuin Dhuncheen ja Syabrubeshiin vievä vuoristotie valmistui. Langtangin retki muuttui silloin kahden viikon vaativasta ja nautinnollisesta vaelluksesta massaretkeilykohteeksi. Nepal on muuttunut tämän jälkeen paratiisista ja Shangri-Lasta poliittisten levottomuuksien, kuningasperheen murhan ja vuosikymmenen mittaisen sisällissodan maaksi. Nämä ei pysäyttäneet kuitenkaan matkailijoiden ja retkeilijöiden tulvaa Nepaliin ja Langtangiin. Sen teki vasta 25. huhtikuuta 2015 Nepalia vavisuttanut iso maanjäristys, joka tuhosi laajoja vuoristoalueita. Maanjäristys tuhosi myös Langtangin laakson ja surmasi puolet sen väestöstä ja monia ulkomaisia retkeilijöitä.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Books on Demand
Tekijä Munnukka, Matti
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 152
ISBN 9789523189874
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8350393
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat Himalaja, historia, kansallispuistot, laaksot, Nepal, tietokirjallisuus, vaellus, vuoristot, Etelä-Aasia, maantiede
Alanimike 8350393

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Langtang - Minne paratiisi on kadonnut

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot