Kun oppilaan liikuntavamma haastaa - Eija Häyrynen

monitoimijaisen verkoston käsityksiä oppimisympäristöön liittyvistä vaatimuksista ja hyvistä käytännöistä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

37,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Häyrynen, Eija
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 197

Lisätiedot

Tutkimuksen kohteena teoksessa ovat oppilaan liikuntavamman mukanaan tuomat haasteet oppimisympäristön fyysiselle, sosiaaliselle ja pedagogiselle ympäristölle. Haasteiden lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan oppilaan osallisuutta tukevaa toimintakulttuuria. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että osallisuutta tukeva toimintakulttuuri edellyttää tietoa ja ymmärrystä liikuntavammasta ja osallistavista toimintatavoista, tahtoa, esteettömyyttä sekä toimivaa yhteistyötä oppilaan, huoltajien, koulun ja kuntoutuksesta vastaavien henkilöiden välillä. Keskeistä on oppilaan oikeus tulla kuulluksi ja kohdatuksi sekä sen tukeminen, että hänellä on mahdollisuus tehdä ja toimia itse toisten oppilaiden tavoin. KM, erityisopettaja Eija Häyrynen toimii ohjaavana opettajana Oppimis- ja ohjauskeskus Tervaväylässä.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimuksen kohteena teoksessa ovat oppilaan liikuntavamman mukanaan tuomat haasteet oppimisympäristön fyysiselle, sosiaaliselle ja pedagogiselle ympäristölle. Haasteiden lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan oppilaan osallisuutta tukevaa toimintakulttuuria. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että osallisuutta tukeva toimintakulttuuri edellyttää tietoa ja ymmärrystä liikuntavammasta ja osallistavista toimintatavoista, tahtoa, esteettömyyttä sekä toimivaa yhteistyötä oppilaan, huoltajien, koulun ja kuntoutuksesta vastaavien henkilöiden välillä. Keskeistä on oppilaan oikeus tulla kuulluksi ja kohdatuksi sekä sen tukeminen, että hänellä on mahdollisuus tehdä ja toimia itse toisten oppilaiden tavoin. KM, erityisopettaja Eija Häyrynen toimii ohjaavana opettajana Oppimis- ja ohjauskeskus Tervaväylässä.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Häyrynen, Eija
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 197
ISBN 9789524847483
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8351684
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat erityiskoulut, erityisoppilaat, liikuntavammaiset, opettaja-oppilassuhde, oppilaat, oppimisympäristö, osallisuus, tietokirjallisuus, toimintakulttuuri, tukimuodot, Kasvatus, opetus, kasvatustied
Alanimike 8351684

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kun oppilaan liikuntavamma haastaa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot