Kuluerästä voimavaraksi -

sosiokulttuurinen puheenvuoro ikääntymiskysymyksiin

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

45,05 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 260

Lisätiedot

Ikääntyneiden ja ikääntyvien käsittely kääntyy monesti ongelmapuheeksi: seniorit ovat yhteiskuntaa rasittava kuluerä tai taakka. Tämä kirja todistaa, että myös myönteisempi ja ikäihmisten voimavarat tunnustava ajattelu on mahdollista. Teoksessa hahmotellaan ikäihmistä arvostavaa ja voimaannuttavaa näkökulmaa, joka auttaa ymmärtämään, kuinka eri sukupolvet ja yhteiskunnalliset toimijat ovat vastakkainasettelun sijasta riippuvaisia toisistaan. Aktiivinen ikäpolitiikka ylläpitää yhteisöllisiä voimavaroja, ja kansalaisten keskinäinen luottamus kannattelee koko yhteiskuntaa. Uutta ajattelutapaa konkretisoidaan esimerkeillä onnistuneesti toteutetuista käytännöistä. Voiko työssä jaksaa ja viihtyä myös seniorina? Kuinka senioriohjelmat varmistavat ikääntyvän työntekijän osaamisen siirtymisen nuoremmille kollegoille? Miten ennakoivalla palveluohjauksella voidaan tukea seniorien uutta elämänvaihetta ja myöhentää varsinaisten vanhuspalvelujen tarvetta? Teos soveltuu käsikirjaksi seniori- ja vanhuspalvelujen suunnittelijoille, kehittäjille ja toteuttajille sekä oppikirjaksi sosiaali- ja terveysalan korkeakouluopintoihin.

Lisätiedot

Kuvaus Ikääntyneiden ja ikääntyvien käsittely kääntyy monesti ongelmapuheeksi: seniorit ovat yhteiskuntaa rasittava kuluerä tai taakka. Tämä kirja todistaa, että myös myönteisempi ja ikäihmisten voimavarat tunnustava ajattelu on mahdollista. Teoksessa hahmotellaan ikäihmistä arvostavaa ja voimaannuttavaa näkökulmaa, joka auttaa ymmärtämään, kuinka eri sukupolvet ja yhteiskunnalliset toimijat ovat vastakkainasettelun sijasta riippuvaisia toisistaan. Aktiivinen ikäpolitiikka ylläpitää yhteisöllisiä voimavaroja, ja kansalaisten keskinäinen luottamus kannattelee koko yhteiskuntaa. Uutta ajattelutapaa konkretisoidaan esimerkeillä onnistuneesti toteutetuista käytännöistä. Voiko työssä jaksaa ja viihtyä myös seniorina? Kuinka senioriohjelmat varmistavat ikääntyvän työntekijän osaamisen siirtymisen nuoremmille kollegoille? Miten ennakoivalla palveluohjauksella voidaan tukea seniorien uutta elämänvaihetta ja myöhentää varsinaisten vanhuspalvelujen tarvetta? Teos soveltuu käsikirjaksi seniori- ja vanhuspalvelujen suunnittelijoille, kehittäjille ja toteuttajille sekä oppikirjaksi sosiaali- ja terveysalan korkeakouluopintoihin.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja PS-kustannus
Toimittaja Suomi, Asta - Hakonen, Sinikka
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 260
ISBN 9789524511872
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8450080
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat eläkeläiset, eläkepolitiikka, eläkkeelle siirtyminen, empowerment, hyvinvointi, ikä, ikäjohtaminen, ikäpolitiikka, ikääntyminen, ikääntyneet, ikääntyvät työntekijät, K-kirjat, osallistuminen, palvelut, sosiaalipolitiikka, työkyky, työviihtyvyys, vanhenem
Alanimike 8450080

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kuluerästä voimavaraksi

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot