Kropp, handling och ritual - Björn Nalle Öhman

hur föstå religion och personer med grava funktionshinder?

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

48,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Öhman, Björn Nalle
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 312

Lisätiedot

Työni on vuodesta 1990 herättänyt monia kysymyksiä koskien uskontoa ja vakavast vammautuneita henkilöitä. Tämä on ennen kaikkea tapahtunut rippikouluissa vuodesta 1984 eteenpäin. Erityisesti yhteistyö fysioterapeutti Karin Isakssonin kanssa oli merkittävä. Kutsuimme vakavasti vammautuneita henkilöitä tulemaan ryhmään joissa toiminta oli rentouttavaa ja sisälsi kontemplatiivista laulua. Ryhmän (1997-2001) istunnot kestivät tunnin kerrallaan ja tulokset olivat kannustavia. Isaksonille oli helpompaa ajatella ryhmää rentoutusta ja fyysistä mielihyvää koskevilla käsitteillä kun taas minun mielestäni ryhmään sisältyi pyhää läsnäoloa ja hiljaisuutta osallistujien kohtaamisessa. Tämä johti vähitellen tutkimusprojektiin jota olen kutsunut Aaa-ryhmäksi siihen sisältyvien kontemplatiivisten intonaatioharjoitusten mukaan (AOUM). Kuusi paria (osallistujia ja ohjaajia) ilmoittautui tutkimusprojektiin. Tutkimusmateriaali koottiin vuosina 2002-2003. Aaa-ryhmän rituaali koostuu kontemplatiivisesta gregoriaanisesta laulusta (intonaatioharjoituksista + antifooneista kuten Kyrie eleison, Hosanna Filio David, Sanctus, Non i solo pane - Människan skall icke leva av bröd allenast ja Isä meidän -rukouksesta). Yhteistyö Aaa-ryhmän osallistujan ja ohjaajan välillä käsitti taktiilista stimulaatiota (kevyen koskettamisen ja "Keep in Touchin" muodossa) Materiaali koostui tarkastelupöytäkirjasta, kyselystä ja ohjaajien haastattelusta. Materiaalia olen käyttänyt pohtiessani miten voimme ymmärtää Aaa-ryhmää ja todellisuutta. Väitöstyössä lähden ajatuksesta kontekstin merkityksestä ymmärrykselle. Olen lähtenyt siitä että kolme kontekstiä ovat ymmärykselle tärkeitä. Olen kutsunut niitä peruspalvelukontekstiksi, uskonnon kontekstiksi ja tukimuskontekstiksi. Pohtiessani materiaalia käytän kolmea filosofista näkökulmaa joita kutsun dialogifilosofiaksi, neurofilosofiaksi ja elämänmuotofilosofiaksi.

Lisätiedot

Kuvaus Työni on vuodesta 1990 herättänyt monia kysymyksiä koskien uskontoa ja vakavast vammautuneita henkilöitä. Tämä on ennen kaikkea tapahtunut rippikouluissa vuodesta 1984 eteenpäin. Erityisesti yhteistyö fysioterapeutti Karin Isakssonin kanssa oli merkittävä. Kutsuimme vakavasti vammautuneita henkilöitä tulemaan ryhmään joissa toiminta oli rentouttavaa ja sisälsi kontemplatiivista laulua. Ryhmän (1997-2001) istunnot kestivät tunnin kerrallaan ja tulokset olivat kannustavia. Isaksonille oli helpompaa ajatella ryhmää rentoutusta ja fyysistä mielihyvää koskevilla käsitteillä kun taas minun mielestäni ryhmään sisältyi pyhää läsnäoloa ja hiljaisuutta osallistujien kohtaamisessa. Tämä johti vähitellen tutkimusprojektiin jota olen kutsunut Aaa-ryhmäksi siihen sisältyvien kontemplatiivisten intonaatioharjoitusten mukaan (AOUM). Kuusi paria (osallistujia ja ohjaajia) ilmoittautui tutkimusprojektiin. Tutkimusmateriaali koottiin vuosina 2002-2003. Aaa-ryhmän rituaali koostuu kontemplatiivisesta gregoriaanisesta laulusta (intonaatioharjoituksista + antifooneista kuten Kyrie eleison, Hosanna Filio David, Sanctus, Non i solo pane - Människan skall icke leva av bröd allenast ja Isä meidän -rukouksesta). Yhteistyö Aaa-ryhmän osallistujan ja ohjaajan välillä käsitti taktiilista stimulaatiota (kevyen koskettamisen ja "Keep in Touchin" muodossa) Materiaali koostui tarkastelupöytäkirjasta, kyselystä ja ohjaajien haastattelusta. Materiaalia olen käyttänyt pohtiessani miten voimme ymmärtää Aaa-ryhmää ja todellisuutta. Väitöstyössä lähden ajatuksesta kontekstin merkityksestä ymmärrykselle. Olen lähtenyt siitä että kolme kontekstiä ovat ymmärykselle tärkeitä. Olen kutsunut niitä peruspalvelukontekstiksi, uskonnon kontekstiksi ja tukimuskontekstiksi. Pohtiessani materiaalia käytän kolmea filosofista näkökulmaa joita kutsun dialogifilosofiaksi, neurofilosofiaksi ja elämänmuotofilosofiaksi.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Åbo Akademis Förlag
Tekijä Öhman, Björn Nalle
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 312
ISBN 9789517654470
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8339810
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat kognitiiviset prosessit, merkitys, pastoraaliteologia, rituaalit, tietokirjallisuus, toimintarajoitteet, uskonnollisuus, uskonto, vammaiset, vammat, ymmärtäminen, Sielunhoito
Alanimike 8339810

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kropp, handling och ritual

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot