Kokemuksen tutkimus -

merkitys - tulkinta - ymmärtäminen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

56,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 255

Lisätiedot

Kokemus on psykologian avainsanoja, mutta yhä vielä tiedetään liian vähän siitä, mitä ovat tunteet, mitä intuitio on ja miten erottaa tieto ja usko. "Kokemuksen tutkimus" kirja perehdyttää lukijansa tieteen tekemisen perusteisiin ja avaa samalla arkisen kokemuksemme saloja. Kirja koostuu kuuden kirjoittajan artikkelista. Kirjassa kirjoittavat tutkija kasvatustieteiden lisensiaatti, Raija Erkkilä, kasvatustieteiden yliassistentti, filosofian tohtori Timo Latomaa, erikoispsykologi, psykologian lisensiaatti Merja Lehtomaa, hoitotieteen lehtori, terveystieteiden tohtori Hannele Lukkarinen, tutkija, kasvatustieteiden maisteri Sirkka Niskanen ja psykologian professori, psykologian tohtori Juha Perttula. Kirjan kolme ensimmäistä artikkelia jäsentävät tutkimuksen tieteenteoreettisia kysymyksiä ja perinteitä. Artikkelit luovan pohjan kokemuksen tutkimuksen metodologisille ja metodisille kysymyksille, joita kolmessa jälkimmäisessä artikkelissa tarkastellaan myös empiiristen tutkimusesimerkkien avulla. Artikkeleissa esitetään mm. miten psykologiaa voi uudistaa aina tieteenteorian perusteista lähtien. Kirjoittajien mukaan psyykkisten tapahtumien ymmärtäminen vaatii ilmiöiden tutkimista laadullisilla menetelmillä, jolloin avainsanoja ovat fenomenologia, hermeneutiikka ja narratiivinen tutkimus. Kirja sopiikin erinomaisesti eri tieteenalojen opiskelijoille, jatko-tutkimusta tekeville sekä kaikille psyyken olemuksesta kiinnostuneille.

Lisätiedot

Kuvaus Kokemus on psykologian avainsanoja, mutta yhä vielä tiedetään liian vähän siitä, mitä ovat tunteet, mitä intuitio on ja miten erottaa tieto ja usko. "Kokemuksen tutkimus" kirja perehdyttää lukijansa tieteen tekemisen perusteisiin ja avaa samalla arkisen kokemuksemme saloja. Kirja koostuu kuuden kirjoittajan artikkelista. Kirjassa kirjoittavat tutkija kasvatustieteiden lisensiaatti, Raija Erkkilä, kasvatustieteiden yliassistentti, filosofian tohtori Timo Latomaa, erikoispsykologi, psykologian lisensiaatti Merja Lehtomaa, hoitotieteen lehtori, terveystieteiden tohtori Hannele Lukkarinen, tutkija, kasvatustieteiden maisteri Sirkka Niskanen ja psykologian professori, psykologian tohtori Juha Perttula. Kirjan kolme ensimmäistä artikkelia jäsentävät tutkimuksen tieteenteoreettisia kysymyksiä ja perinteitä. Artikkelit luovan pohjan kokemuksen tutkimuksen metodologisille ja metodisille kysymyksille, joita kolmessa jälkimmäisessä artikkelissa tarkastellaan myös empiiristen tutkimusesimerkkien avulla. Artikkeleissa esitetään mm. miten psykologiaa voi uudistaa aina tieteenteorian perusteista lähtien. Kirjoittajien mukaan psyykkisten tapahtumien ymmärtäminen vaatii ilmiöiden tutkimista laadullisilla menetelmillä, jolloin avainsanoja ovat fenomenologia, hermeneutiikka ja narratiivinen tutkimus. Kirja sopiikin erinomaisesti eri tieteenalojen opiskelijoille, jatko-tutkimusta tekeville sekä kaikille psyyken olemuksesta kiinnostuneille.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Toimittaja Perttula, Juha - Latomaa, Timo
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 255
ISBN 9789524842730
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 3. p
Tilausnumero 20550844
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat fenomenologia, hermeneutiikka, ihmistieteet, kokemukset, metodologia, psykologia, tieteenfilosofia, tieteenteoria, tietokirjallisuus, tutkimus, tutkimusmenetelmät, ymmärtäminen, Psykol.teoria, filosofia ja tu
Alanimike 20550844

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kokemuksen tutkimus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot