Kokeellisuudesta - Antti Salminen

Historiallisesta avantgardesta jälkifilosofiseen elämään

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

23,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Salminen, Antti
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 141

Lisätiedot

Antti Salminen pohtii esseeteoksessaan, miten käsitys kokeellisuudesta olisi muotoiltava käytännössä ja teoriassa, jotta sillä olisi ratkaisevaa merkitystä nykytilanteessa, jossa (jälki)kapitalismi on kokemassa suurimpia kriisejä sitten syntymänsä. Käsitys taiteen ja elämän kokeellisuudesta on nykykulttuurin kohtalonkysymys, jos taiteilta odotetaan perustavia avauksia ja sinnikkyyttä elämänmuodon saattamiseksi kestävälle pohjalle. Kokeellisuus on ennen kaikkea toimimisen ja olemisen tapa, eikä se rajaudu taiteisiin eikä etenkään "kokeellisen taiteen" leimaan ja lajityyppiin. Pikemminkin se ymmärretään historiallisena, tiettyyn elämänmuotoon ja sille ominaisiin ilmiöihin kytkeytyneenä sekä niissä jatkuvasti muuttuvana.

Lisätiedot

Kuvaus Antti Salminen pohtii esseeteoksessaan, miten käsitys kokeellisuudesta olisi muotoiltava käytännössä ja teoriassa, jotta sillä olisi ratkaisevaa merkitystä nykytilanteessa, jossa (jälki)kapitalismi on kokemassa suurimpia kriisejä sitten syntymänsä. Käsitys taiteen ja elämän kokeellisuudesta on nykykulttuurin kohtalonkysymys, jos taiteilta odotetaan perustavia avauksia ja sinnikkyyttä elämänmuodon saattamiseksi kestävälle pohjalle. Kokeellisuus on ennen kaikkea toimimisen ja olemisen tapa, eikä se rajaudu taiteisiin eikä etenkään "kokeellisen taiteen" leimaan ja lajityyppiin. Pikemminkin se ymmärretään historiallisena, tiettyyn elämänmuotoon ja sille ominaisiin ilmiöihin kytkeytyneenä sekä niissä jatkuvasti muuttuvana.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Osuuskunta Poesia
Tekijä Salminen, Antti
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 141
ISBN 9789523050426
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8349726
Asiasanat avantgarde, kokeellinen kirjallisuus, kokeellinen taide, kokeellisuus, moderni, taidefilosofia, tietokirjallisuus, Kirjallisuustiede
Alanimike 8349726

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kokeellisuudesta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot